HOME 

HeimHouse természetes otthonok

Önfenntartó gerendaházak megújuló energiával

HeimHouse gerendaházaink energiaellátásához kétféle rendszer közül választhatsz. A rendszereken belül igényeidnek megfelelően, szakembereink közreműködésével kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet.

A legkorszerűbb technológiát képviselő, megújuló energiát biztosító rendszerek

offgrid (hálózattól független)

Elektromos közműszolgáltatóktól távol eső területeken is biztosítható a napi életvitel működtetéséhez szükséges villamosenergia offgrid rendszereinkkel - az áramellátás elsősorban a napelemekből és a kiválasztott energiatároló egységből történik.

Hybrid

Hálózati csatlakozással rendelkező, de saját energiatárolást is lehetővé tevő rendszert hívjuk hybrid napelemes megoldásnak, ebben az esetben a hálózati energiát is igénybe vehetjük áramellátásunk biztosítására.


mini
2,4 kw
6 000 € + ÁFától

A 48V egyenfeszültségen működő prémium rendszereinket azokhoz a kis alapterületű ( max. 30 nm) hétvégi és nyaraló gerendaházainkba ajánljuk, amelyek jellemzően kis fogyasztókkal rendelkeznek. Ha a típustervek alapján kiválasztott HeimHouse önfenntartó gerendaházban fontos a stabil áramellátás, az egyszerű vezetékezés, a kis helyigény, ugyanakkor évtizedes használatra tervezed eszközeidet, akkor ez a rendszer neked készült.

midi
5 kw
11 000 € + ÁFától

Prémium napelemes energiatároló rendszerünket azokhoz a közepes alapterületű ( max. 65 nm) gerendaházainkhoz ajánljuk, ahol fontos a stabil áramellátás, a teljesen zöld energia használata, és jellemzően átlagos fogyasztókkal ( kisebb hűtő, infra fűtés, mosógép, stb.) rendelkeznek. Elsősorban olyan tudatos, energiafüggetlenségre vágyó kisebb családoknak ajánljuk, akik elsősorban nem villamos energiával akarják melegíteni vagy hűteni az otthonukat és szívesen főznek és sütnek inkább gázzal. 

large
10 kw
27 000 € + ÁFától

Prémium napelemes energiatároló rendszereinket azokhoz a nagyobb alapterületű ( max. 100 nm) gerendaházainkhoz ajánljuk, ahol fontos a stabil áramellátás, a teljesen zöld energia használata, és jellemzően közepes fogyasztókkal ( hűtő, infra fűtés, villanytűzhely stb.) rendelkeznek. Ha a típustervek alapján kiválasztottad HeimHouse önfenntartó gerendaházadat, a több évtizedes használatra tervezett technológiákban biztosan örömödet leled.

xl
20 kw
38 000 € + ÁFától

Prémium napelemes energiatároló rendszereinket azokhoz a nagy alapterületű ( max. 200 nm) gerendaházainkhoz ajánljuk, ahol fontos a stabil áramellátás, a teljesen zöld energia használata, és jellemzően nagyobb fogyasztókkal ( mélyhűtő, elektromos fűtés, villanytűzhely stb.) rendelkeznek. Ha a típustervek alapján kiválasztottad HeimHouse önfenntartó gerendaházadat, a több évtizedes használatra tervezett technológiákban biztosan örömödet leled.

Mother with her little son by solar panels

korszerű technológia, megújuló energia

függetlenség

Az Off-Grid rendszerben az áramellátás elsősorban a napelemekből és a kiválasztott energiatároló egységből történik. Hybrid rendszer esetében a hálózati energiát is igénybe vehetjük, Off-Grid rendszer esetében pedig benzin-, dízel- vagy gázüzemű generátort is használhatunk a rendszer szívét képező, kifejezetten erre a célra tervezett energiatároló újratöltésére, illetve a háztartási fogyasztók intuitív futtatására. Egy professzionális Off-Grid rendszer akár automatikusan el is indíthatja a generátort, feltéve, hogy a generátor kompatibilis az inverterrel és rendelkezik automatikus önindító funkcióval.

energiatárolás

HeimHouse Titan prémium minőségű energiatárolóval

Az LTO minden lítium alapú cella típus közül is kiemelkedik, ezért a nagyteljesítményű, a legmagasabb technológiai követelményeknek eleget tevő HeimHouse gerendaházak napelemes Off-Grid és hybrid rendszereihez elsősorban a LTO kémiájú cellákat ajánljuk. Mind a LiFePo, mind az LTO energiatároló típus rendelkezik BMS-el ( Battery Management System), azaz cellafigyelő elektronikával is, sőt néhány típust Balancer-el ( aktív cellakiegyensúlyozó) is ellátunk.

Az energiatárolók beépített multiméterén keresztül nyomon követhetjük a rendelkezésre álló energiát, a töltöttségi állapotot, vagy, hogy napelemes rendszerünk éppen mekkora árammal tölti a berendezést. A legmagasabb felszereltségi szinten mindezt távolról is figyelhetjük, a karbantartásért felelős szakemberek pedig szükség esetén anélkül is beavatkozhatnak a rendszer működésébe, hogy a helyszínen lennének. Hybrid és Off-Grid rendszereink többsége 24-48V között érhető el, de egyedi igények alapján 12V, vagy akár HVS  ( magas feszültségű) rendszereket is beépítünk.

A HeimHouse gerendaházak prémium Off-Grid és hybrid rendszerei ideálisak energiatudatos családi házak, birtokok, szálláshelyek és modernizálásra szánt tanyák számára, ahol a hálózati áramellátás nem, vagy csak rendkívül magas költségek mellett megoldható, vagy az energiamenedzselés a változó energia árak és az esetleges áramkimaradások miatt fontos tényező.

A HeimHouse Titan Off-Grid és hybrid rendszerei kiváló minőségű napelemekből, 230V váltóáramot előállító professzionális inverterekből, töltésszabályozókból, masszív tartószerkezetekből állnak, melyhez az összes szükséges vezetéket, túlfeszültség-levezetőt, megszakítót, biztosítékot is beépítjük gerendaházadba.

Ha HeimHouse gerendaházadba teljesen testre szabott Off-Grid vagy hybrid napelemes rendszert szeretnél, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő megoldást találhassuk meg.

7b180286-c725-4c12-8035-c61e9ccbea13
89293763_2467191006718604_8297294147723722752_n

megbízható rendszerek

Garanciális információk

Amikor tőlünk vásárolsz egy rendszert, biztos lehetsz benne, hogy az rendkívül megbízható lesz, mivel mi csak azokat a termékeket építjük be HeimHouse gerendaházadba, amelyeket saját magunk is használunk.

A lelki béke a hálózaton kívüli élet fontos aspektusa. Ezért az általunk összeállított csomagok főbb hardvereire, inverterekre, feszültségszabályozókra, kiemelkedő 5 éves, a Titan LTO energiatárolók esetén pedig 10 éves csere- vagy javítási garancia vonatkozik.

A napelemekre általában 10-15 év gyártói termékszavatosság és 25 év arányos jótállás érvényes. Igény esetén külön biztosítási csomagot is ajánlunk Off-Grid és hybrid rendszereinkhez.

Az energiatárolókat mindig a gyártó specifikációi szerint kell használni, a nem megfelelő használat vagy gondatlanság érvényteleníti a garanciát. A gyártóknak szüksége van az energiatároló használatához kapcsolódó időbélyegzésre, különösen akkor, ha a napenergiát nem használó hálózatokban használják, a gyenge töltési előzmények ugyanis károsítják a cellákat, és nem felelnek meg a szokásos garanciális feltételeknek.

A garancia nem vonatkozik:

Normális kopás és elhasználódás

Fizikai sérülés

Helytelen alkalmazás

Hanyagság (használat előtt vagy közben)

Túltöltés / Túlmerítés

Karbantartásból eredő hiba

meghibásodás okai

energiatárolók élettartama

Az energiatárolók élettartama véges, amelyet az alkalmazás és az üzemeltetési feltételek határoznak meg. Az energiatároló meghibásodása különféle tényezőknek tulajdonítható, azonban a meghibásodás okai két külön kategóriába sorolhatók: gyártási és nem gyártási hibák.

Gyártási hibák

 • Általában az első 3 hónapban fordulnak elő, és a következőket tartalmazzák:
 • Rövidzárlat / elhalt sejtek
 • Ahol az egyik cella drámaian alacsonyabb fajlagos tömeg (SG) értéket mutat, mint a többi cella.
 • Belső szakadás (általában szállítás közbeni fizikai károsodásából ered).

A szigorú minőségbiztosítási és ellenőrzési eljárások biztosítják, hogy az eredeti gyártási hibák elhanyagolhatóak legyenek.

Nem gyártási hibák

Ezek kívül esnek a minőség-ellenőrzési rendszereken, és annál nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, minél hosszabb ideig működik ( van használatban ) az energiatároló.

 • Elhasználódás
 • Túl magas, vagy túl alacsony üzemi hőmérséklet
 • Fizikai sérülés
 • A helytelen felszerelés, kezelés és tárolás gyakran külső károsodáshoz és az energiatároló későbbi meghibásodásához vezet.
 • Gondatlanság
 • Túltöltés ( gyakran előfordul, ha a töltőt helytelenül állítják be).
 • Alultöltés ( gyakran előfordul, ha a töltőt helytelenül állítják be)

A fogyóeszközökre, kábelekre, vezetékekre stb. nem vonatkozik a garancia, a gondatlanság vagy a visszaélés pedig garanciális kizárást jelent. A HeimHouse és Partnerei nem vállalnak felelősséget semmilyen közvetlen vagy közvetett kiadásért vagy veszteségért, amely a jótálláshoz vagy a jótálláshoz nem kapcsolódik.

M_01_TORNAC_web
3d-house-with-solar-pannels

ÉLJ FENNTARTHATÓ MÓDON!

Ha nincs elegendő nap

Ahol nincs elegendő napenergia az energiatároló időnkénti ( havonta) teljes feltöltéséhez vagy ahol nagyobb az energiaigény a töltöttség fenntartásához érdemes egy kompatibilis generátort és egy speciális, kifejezetten az adott akkumulátor töltéséhez használható töltőt is az Off-Grid rendszerhez beszerezni. Ilyen generátorokat és töltőket természetesen tőlünk is megvásárolhatsz.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a különböző csomag összeállítások csak abban az esetben tartalmazzák a telepítési költségeket, ha azt egy HeimHouse gerendaház részeként rendelik meg. Az 500 VA-t meghaladó telepítéseket minden esetben szakképzett villanyszerelőnek kell elvégeznie, a hatályos elektromos biztonsági követelményeknek megfelelően.

További információkért keress bennünket az alábbi elérhetőségen:

Fenntartható építészet

Hogyan építsünk fenntarthatóan és érjük el a szén-dioxid csökkentési célokat, miközben a növekvő népesség lakhatási és infrastrukturális igényeit is figyelembe vesszük?

Okos, tartós és gazdaságos – TITAN ESS

A TITAN ESS rendszerben nemcsak a rendkívül tartós LTO cella-modulokat találod meg, hanem az intelligens töltéskiegyenlítőt, az invertert és az energiagazdálkodásért felelős szoftvert is, hogy az egész rendszer zökkenőmentesen működhessen. Igényeidnek megfelelően a TITAN ESS később bővíthető is és nagyon magas élettartamot biztosít.

No more posts to show

MEGTETSZETT VALAMELYIK napelemes rendszer? KÉRD EGYEDI AJÁNLATUNKAT!