heimhouse

Természetes házak Tündérországból 

megosztom:

Varázslat, minden nap

A gerendaház sok ember számára maga a valóra vált álom. A tájba természetesen simuló faházadban észrevétlenül figyelheted a növényzet tavaszi újjászületését, nyári estéken a szentjánosbogarak röptét, reggel a madarak énekére ébredhetsz, ősszel a szarvasbikák bőgése tölt el ámulattal, egy havas téli estén pedig a kanapédon üldögélve hallgathatod a kandalló ropogó fa pattanó hangjait, miközben az azonnal érkező meleg jótékony álomba ringat… Talán majd egy tóra nyílik a kilátás, talán egy szántóföldre, talán gyümölcsfákra, de akárhol is élsz majd, otthonod sosem hat idegennek, a barátaid, rokonaid pedig kérés nélkül is bekopogtatnak, mert a hangulat mindenkivel magával ragad.

Egy faház természetbe simuló vizuális világa egyszerűen lélegzetelállító. Nem számít, hogy ez egy valóságos kastély vagy csak egy kis házikó, a faház birtoklásának a vágya sok ember szívében örökre megmarad. És amikor elérkezik az idő, és megvan a kiválasztott telek is, akkor szüntelenül azt érzed, hogy bele kellene vágni.

És igen, tudod, hogy mit mondott az ismerős építész, a rokonaid, barátaid, hogy a tégla tartósabb, könnyebben eladható és biztonságosabb, de nem másoknak akarsz hinni, hanem az álmaidat szeretnéd megvalósítani. Ezért mindennek alaposan utána nézel és meggyőződsz arról, hogy az emberek többsége nem tudja, hogy miről beszél, amikor leendő faházad ellen hoz fel “érveket”. Mindenki megpróbál lebeszélni, te pedig türelmesen meghallgatod őket, miközben a szíveddel, az eszeddel és a lelkeddel már régen döntöttél. Bizonyosságot szereztél arról, hogy a valóság csak akkor van köszönő viszonyban a hallottakkal, ha nem megfelelő kivitelezőt választasz. Olyat, aki téglaházban él, azaz bort iszik, miközben… De te ezt éppen akkor kerülted el, amikor ide, a HeimHouse oldalára látogattál.

Forest pine and spruce trees. Log trunks pile,  the logging timber wood industry. Wide banner or panorama wooden trunks.

A szépség belülről fakad

A fa maga az élet, a béke, a harmónia, a nyugalom, a tartósság, a szépség, a biztonság, a fenntarthatóság, a Természet. A minden. A szavak mögötti valóságot bármikor megtapasztalhatod, hiszen mi is gerendaházba élünk. Így kezdtük az egészet. Szerettük volna, ha mások is meglátják, megtapasztalják, hogy miért Erdély Európa talán legszebb régiója. Szerettük volna mással is megismertetni ezeknek a faházaknak a csodálatos világát.

Abba az életszakaszba jutottál, amikor végre megvalósíthatod a régóta dédelgetett álmaidat. Terveket nézegetsz a neten, és ami tetszik, azokat elmented egy külön fájlba. Fórumokat olvasol, prospektusokat gyűjtögetsz és éjjelente tovább szövögeted az elképzeléseidet a pároddal, a családdal arról, hogy milyen lesz a konyha, a fürdőszoba, a háló és a gyerekek birodalma, hogy milyen kandallótok lesz és hogy megújuló energiával biztosítjátok majd magatoknak az elektromos áramot. És végül egy fenyőillatú, meleg, otthonos és szinte végletekig letisztult HeimHouse gerendaház mellett teszitek le a voksotokat.

Panorama of foggy forest. Fairy tale spooky looking woods in a misty day. Cold foggy morning in horror forest

Tündérország fái

Egy faházat meglátni és megszeretni egy pillanat műve, ami örökre nyomot hagy benned. Egy korai, svédországi emlék jut először eszembe, bő harmincöt évvel korábbról, amikor először jártam Svédországban szüleim barátainál és megcsodáltam a csupa fából készült kis lakóépületeket Göteborgban, aztán Lyrön vadregényes szigetén, amelynek hideg vízű öblében nagyokat fürödtünk a testvéremmel. Aztán a kilencvenes évek első felében eljutottam Erdélybe, ahol a Havasok évszázados faházai közt egy tisztáson Móricz Tündérországát lapozgattam. Sok év telt el azóta, időközben gyermekeink is lettek, akikkel közösen fogalmaztuk újra gyermekkorunk álmait. A mi Tündérországunk Erdély. Amiből egy részt elhoztunk Magyarországra. Neked, nektek.

fooldal_bg

Megújuló gerendaházak

Amikor a saját házunkat építettük és a ház apró részleteit finomítottuk a mesterekkel, már tudtuk, hogy ezt másnak is át kell élnie. Hiszen amit jól érzed magad, amit szeretsz, arról beszélsz, amiről beszélsz, abban hiszel, amiben hiszel, azt pedig képviseled. A HeimHouse éppen így született. Részben építész felmenőkkel nem is tűnt olyan merész elképzelésnek, hogy természetes faházakat építsünk másoknak. Egyszerűeket és otthonosakat, mint Tündérországban. Bár a házak önmagukban is tökéletesek, de mi szerettünk volna valamit pluszt is hozzátenni. Ebből született meg a megújuló gerendaházak koncepciója, amelyeket végletekig letisztult nemes egyszerűség jellemez, amelyben kizárólag természetes anyagokat használunk és amelyek teljesen önfenntartó módon képesek működni. Amelyek a napból nyerik az energiát, ellenállnak az árvíznek, a szélviharnak, a földrengésnek, az időnek és ha már kiszolgáltak sok-sok generációt, elbomlanak, hogy tápanyagot adjanak a fölöttük újjászülető erdőnek.

Egyéniség

Azt szerettük volna, hogy amikor belépsz egy ilyen otthonba, azonnal tudd, hogy ki, vagy kik a tulajdonosok. Mert a faház szó szerint együtt él és lélegzik a benne lakókkal. Egy olyan organikus szervezet, ami és aki évtizedek óta a földből és a levegőből   gyűjtötte az erejét ahhoz, hogy biztonságos otthont nyújtson a benne lakóknak. Semmilyen más anyag nem képes erre. Ülj csak le egyedül egy faházban, csukd be a szemed és a fa születésétől a megmunkálásig, az épületté formálásáig szinte mindent elmesélnek neked az illatok, a béke, a csend, a semmivel össze nem téveszthető nyugalom.

Időtlen szépség

Leendő HeimHouse gerendaházad, ahol valódi békére lelhetsz, és amelynek a szépségét, egyszerűséget, harmóniáját és minőségét  naponta megcsodálhatod, mindazok szeretetét kisugározza majd, akik a létrehozásában dolgoztak. Mert minden egyes házat úgy építünk, mintha magunknak építenénk. Mert szeretünk építeni és mert pozitív érzelmeket vált ki mindannyiunkból a fa és Erdély. Neked is elhozzuk Tündérország fenyőerdőinek és természetének időtlen szépségét.

Felelősséget ad

Bár egy faház birtoklása évtizedes álmokat válthat valóra, meg kell értened, hogy felelős vagy azért, akit otthonodnak szánsz. Például tudnod kell, hogy a faház zsugorodhat, hogy apró, ártalmatlan repedések jelezhetik, hogy él és hogy a kártevőkkel szemben most már neked kell megvédened. Minden mást megad neked. Én azt is hiszem, hogy hosszabb és egészségesebb életet is kapnak azok, akik ilyen házban élnek. Mert a gyanta illóolaja sok évtized múlva is érezhető marad a házban, mert a fa lélegzik, ideális a páratartalma, mert szép… Amikor a megújuló gerendaházak ötlete megfogant bennünk, évszázados gyökereinket szerettük volna közelebb hozni, melyben a megújuló energiák, a lebomló, tiszta anyagok újra összhangot teremtenek a természettel, mintha egy kicsit Tündérországban élnénk. 

A természet erői edzették

A faház az erdő egy most is élő része. MIndig is az volt és az is marad. Az ágak között ugráló mókusok, a fa kérgét agancsával lehántó szarvas, a hátát vakaró medve, az etetőkbe káposztát és kukoricát öntő erdész vagy a vele összefutó baráti csapat, akik a túra során a tűlevelek árnyékában pihentek meg, miközben figyelték az öreget, mind, mind egy-egy felejthetetlen pillanattal ajándékozták meg egymást. És ezek a fák megőriztek ezekből a pillanatokból szinte mindent. A téli mínusz 30 fokos fagyos éjjeleket, a hó sokmázsás súlyát, a nyári hőséget, a szakadó esőt és közel 100 kilométer órával száguldó szélvihart. Edzetté és erőssé váltak, gyantájuk sűrűvé tömörödött, gyökereikkel és ágaikkal elérték egymást és évtizedekig vártak arra, hogy valaki újra felfedezze őket. Az embernek adták az életüket, az embernek, aki tudja, hogy vigyáz rá, megbecsüli és értékeli, hogy képes megújulni, hogy ellenálló, de éppúgy szüksége van egy kis foglalkozásra, mint bármilyen élőlénynek, akivel együtt élünk.

Fenntartható építészet

Hogyan építsünk fenntarthatóan és érjük el a szén-dioxid csökkentési célokat, miközben a növekvő népesség lakhatási és infrastrukturális igényeit is figyelembe vesszük?

Okos, tartós és gazdaságos – TITAN ESS

A TITAN ESS rendszerben nemcsak a rendkívül tartós LTO cella-modulokat találod meg, hanem az intelligens töltéskiegyenlítőt, az invertert és az energiagazdálkodásért felelős szoftvert is, hogy az egész rendszer zökkenőmentesen működhessen. Igényeidnek megfelelően a TITAN ESS később bővíthető is és nagyon magas élettartamot biztosít.

No more posts to show

Kérj árajánlatot!