heimhouse

Tanácsok ajánlat kéréséhez

megosztom:

Fogjuk a kezed!

Egy gerendaház építése sokszor évtizedes álmokat valósít meg. Nagy kihívás ennek megfelelni, és mielőtt belevágnál, nem árt alaposan tájékozódnod a lehetőségekről, a várható költségekről, az anyagokról, a kivitelezés különböző szempontjairól.

Minél többet tudsz, minél pontosabbak a kérdéseid, annál gyorsabban találod meg a megfelelő építtetőt és a számodra ideális megoldást.

Ha pedig figyelembe veszed az alábbiakat, akkor évtizedekkel később is büszke lehetsz a majd a döntéseidre.

Ha bármelyik pont során kérdésed merül fel, ne habozz kapcsolatba lépni velünk. Együttműködő, szerződött Partnereinkkel együtt azon leszünk, hogy minél pontosabb képet kapja a tervezett beruházásról.

Az árajánlatban fel kell tüntetni a gerendaház építéséhez felhasznált összes építőanyagot, mivel az anyagminőségbeli különbségek jelentősen eltérő árakat eredményeznek.

Ha az ökológiai szempontok prioritást élveznek, ellenőrizd, hogy minden anyag környezetbarát-e.

Ellenőrizd, hogy az árkalkuláció egyértelműen feltünteti-e az építőanyagok szállítási költségeit. Ha nincs feltüntetve külön szállítási költség, a vállalási ár még nem biztos, hogy tartalmazza azt. Ez pedig akár sokezer eurós tétel is lehet.

A kivitelezést végző szakemberek szállás és étkezési költsége, egy esetleges gépbérlés díja is felszámításra kerülhet, ha ezek az ajánlatban külön nem szerepelnek. Ezek a költségek akár 1-3 ezer eurót is növelhetnek az ajánlaton.

Ellenőrizd, hogy a leírt munkák magukban foglalják-e az anyagok beszerelését.

Ha saját magad szeretnéd elvégezni a szerelést, kérdezz rá, hogy az anyagköltség csak az alapanyagokat vagy az előregyártott elemeket is jelentik?

A legtöbb félreértés a gerendaházak megrendelői és építői között az épület készültségi szintje miatt alakul ki, vagyis azért, mert az építtető és a kivitelező mást és mást ért a különböző készültségi szintek alatt.

A legjellemzőbbek általában a kulcsrakész megoldások. A megrendelő és a kivitelező azonban a kivitelezés tetszőleges készültségi szakaszaiban is megállapodhatnak.

A problémák többnyire nem a külső falakkal, hanem például a tetővel, a közbenső válaszfalakkal adódnak.

A gerendaház kivitelezője például egy szerkezetkész gerendaházra ad ajánlatot, a megrendelő azonban a hajópadlót, a plusz szigetelést, a párazáró fóliát, nyílászárókat és burkolatokat is beleértette ebbe. És talán még olyan festéket is, amelynek költsége háromszorosa a kivitelező által felajánlottnak.

Ütemezett fizetés esetén, kérj pontos elszámolt arról, hogyan használják fel a kivitelezők az előre befizetett részleteket.

Legyél óvatos, a teljes összeg kifizetéséről mindig csak a munka befejezése után rendelkezz.

Az ajánlatok könnyebben összehasonlíthatók, ha minden készültségi szintre külön kéred.

Az első szakasz általában a külső falak és szigeteletlen tetőszerkezetek megépítését jelentik. A következő szakasz a tető szigeteléséből és befejezéséből, valamint az ablakok és az ajtók beépítéséből áll. A harmadik, befejező szakasznak tartalmaznia kell az összes belső munkát.

A kivitelező és az ügyfél által egyformán értett részletes ajánlat terjedelmes dokumentum, ami nem fér el két-három oldalon.

Önmagában a nyílászárók specifikációi is számos nézetkülönbségre adhatnak okot. Az ablakok nyithatók, zárhatók, billenthetők, hőszigeteltek, különbségek lehetnek a rétegek, színek és típusok tekintetében is. A kulcsra kész kivitelezés természetesen még több részletet foglal magában, ezért az esetleges opciókat, kéréseket mindenképpen írásban kell rögzíteni. Egy szóban megbeszélt kérés később könnyen félreértésre adhat okot, ami könnyen elkerülhető, hogy minden egyes részletet írásban egyeztetünk.

Energiatárolás, energiabiztonság

Az elektromos energia hatékony tárolása a nyilvánvaló ellátás-biztonsági okok mellett környezetvédelmi szempontból is egyre fontosabb globális cél.

Mitől öko a heimhouse offgrid ház?

Off Grid öko-házakat részben, vagy egészében újrahasznosítható, vagy már újrahasznosított anyagok, intelligens technológiák és megújuló energiaforrások felhasználásával építjük, amelyek csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, az energiaigényt és az ökológiai lábnyomunkat. Egy Off Grid házban a környezetvédelem, a kényelem és a technológia kéz a kézben járnak egymással.

No more posts to show