heimhouse

Talajcsavaros alapozás

megosztom:

GYORS, STÍLUSOS, KÖNNYŰ, OLCSÓ, TARTÓS, KLÍMAOKOS – VÁLASSZ!​

Ha kiemelt hangsúlyt szeretnél fektetni a lehető legkisebb ökológiai lábnyomra, a biztonságra és a hatékonyságra akkor a HeimHouse gerendaházainak KRINNER talajcsavarokkal készített alapozási megoldását érdemes választanod, amely innovatív, rendkívül stabil és költséghatékony kiváltási módja a hagyományos beton alapnak.

home-skrutky-con-03

MI A TALAJCSAVAR?

A talajcsavaros alapozási technológia az évszázadok óta ismert hagyományos cölöpalap továbbgondolása, egy széles körben alkalmazható, pontalaphoz hasonlítható innovatív, gyorsan telepíthető alapozási technológia. A talajcsavar egy horganyzott cső csavartestből és folyamatos hegesztéssel rögzített menetből áll. A talajcsavar kialakítása, a menet mérete és formája teszi lehetővé a függőleges és vízszintes erőhatások átvitelét a teherviselő talajrétegbe, amely így a beton alaphoz hasonló terhelést is képes elviselni. Méretétől függően a talajcsavar akár kézi eszközzel is telepíthető és a kívánt szintbe állítható, ezáltal nincs szükség földmunkára.

A talajcsavarok további előnye, hogy a nehezen megközelíthető, szűkös, meredek, kavicsos, sziklás, vízparti és vízfelszín alatti területeken egyaránt felhasználható, az épület talajszinttől történő elemelésével így a kisebb árvizektől sem kell félnünk. Amennyiben különösen fontos a rövid határidős alapozás, akkor a KRINNER talajcsavarok gyors és rendkívül költséghatékony megoldást biztosíthatnak.

A HeimHouse gerendaházak alapját ezért a KRINNER által gyártott talajcsavarok biztosítják. A legmegfelelőbb típust az előzetes talajvizsgálat ( próbafúrás és terheléses analitika) kiértékelést követően adjuk meg. A talajcsavarok terhelhetőségének mértékét a helyszíni mérési adatok és az előírt biztonsági tényezők figyelembe vételével határozza meg a gyártó.

A telepítendő KRINNER talajcsavarok pontos típusát, mennyiségét, az esetleges merevítők számát a talaj minősége, a tervezett épület mérete, tömege, a területen jellemző szélerő és a tetőre nehezedő hó súlya határozzák meg. Ezeket a számításokat egy HeimHouse gerendaház megrendelése esetén a talajcsavaros alapozási technológiában komoly szakértelemmel rendelkező statikus tervezőnk végzi el, aki az alap tervezésénél számításba veszi a kivitelezési technológiából adódó esetleges eltéréseket is. Az alátámasztási pontok meghatározása, az esetleges keresztmerevítők száma, elrendezése befolyásolhatja az épület statikáját, ezért ezeket a tervezés során mind figyelembe vesszük.

home-skrutky-02

Előkészület

Az építkezés megkezdése előtt szükség van egy talajmechanikai vizsgálatra, ennek során egy speciális eszközzel az építkezés tervezett helyszínén “megfúrjuk” a földet, és megmérjük a talaj szerkezet stabilitását. Terheléses vizsgálattal győződünk meg arról, hogy a leendő alap biztonságosan tudja megtartani a házat, illetve arról, hogy mekkora csavarokra lesz szükség a tökéletes stabilitás eléréséhez. Ideális esetben ez a talajmechanikai vizsgálat 2-3 órát vesz igénybe. A számítógépre rögzített adatokat kielemezzük és a statikussal egyeztetve néhány napon belül megküldjük a tervezett házhoz szükséges talajcsavarok javasolt darabszámát és a telepítés költségét. A telepítés megrendelés esetén akár egy nap alatt is elkészül, melyhez a legmodernebb technológiákat vesszük igénybe. Ezt követően a csavarokra egy a statikai tervek alapján egy előre legyártott masszív, ragasztott fenyőgerendából készült rácsos tartószerkezetet, un. padlórámát rögzítünk a csavarok végpontjaira. Ezzel az alap gyakorlatilag el is készült.

A szerkezet a gerendaház teljes súlyát képes megtartani, akár több emberöltőn keresztül is. Mivel az alapnak teljesen síknak és vízszintesnek kell lennie, hogy a rákerülő gerenda elemek megfelelően feküdjenek, műholddal összekötött lézeres magasságméréssel és precíziós munkagéppel gondoskodunk a csavarok tökéletes behelyezéséről. A hagyományos betonlapokhoz hasonlóan az alap oldalai merőlegesen találkoznak, nem lépik túl a leendő fal síkját, így elkerülhető a lepergő csapadékvíz bevezetése a faszerkezet alá. Az alap szigetelését egy réteg bitumenes vízzáró szigetelővel biztosítjuk.

home-skrutky-03

MIÉRT TALAJCSAVAR?

A KRINNER talajcsavarjai stabil rögzítést biztosítanak, amely időt és pénzt takarítasz meg. A talajcsavarok vagy földcsavarok megkönnyítik az építkezést: nem kell nehéz beton tartóoszlopokat cipelni vagy betont keverni, nem kell sok időt és energiát tölteni az ásással, majd a környező talaj helyreállításával. Ha a betont öntik, akkor is meg kell várni, hogy megszilárduljon. A talajcsavarok egész évben felszerelhetők, még fagyban is, és a legtöbb talajon működnek. A talajcsavarok telepítése gyorsan megtörténik, az alapot azonnal használhatod az építkezéshez.

A KRINNER talajcsavarjait nem szabad összetéveszteni a barkácsáruházakban árusított csavartípusokkal. A KRINNER innovatív földcsavarjait mindig szereléssel együtt szállítják minősített szerelőink.

A talajcsavarok alapként használhatók teraszokhoz, kerítésekhez, zajvédő falakhoz, gépjármű és kerékpártárolókra, napelemes rendszerekhez. Ha van egy alapt igénylő projekted, megvannak hozzá a megfelelő talajcsavarok is!

előnyök

1. A talajcsavar egész évben – még fagy esetén is – telepíthető.

2. A rögzítések és a méretek követik az építési szabványt.

3. A talajcsavar kivehető – az eltávolítás minimális nyomot hagy maga után.

4. Rozsdásodás nélkül ellenáll az éghajlatnak: a tűzihorganyzott acél évtizedekig tökéletesen ellátja a feladatát.

5. A talajcsavarok pontosan illeszkednek az épülethez és a telek szintkülönbségeinek az áthidalására is alkalmasak: többféle típusban és hosszúságban kaphatók.

6. Ne romboljuk, szennyezzük a talajt markolókkal, betonnal, törmelékkel.

9. ISO minősítéssel és CE jelöléssel.

10. Villámgyorsan, akár egy nap alatt kész az alap

11. Nedves helyen is biztonságosan megóvja az épületet a vizesedéstől

12. Egyenként akár több tonna súlyt is képesek megtartani.

13. A technológia Skandináviában, a tajgán és a földrengéses területeken is elterjedt, hiszen a talajcsavarok szinte bármilyen talajba befúrhatóak, sőt akár vízre is telepíthetőek, szilárd, de rugalmasak szerkezetük miatt pedig földrengés esetén is stabilan tartják a felépítményt.

Minden projekt egyedi feltételekkel és követelményekkel rendelkezik, de talajcsavarjaink sokoldalúak, és lehetővé teszik a különböző méretű, tömegű épületek stabil rögzítését.

TALAJCSAVAROK SZIKLÁS, AGYAGOS, HOMOKOS TERÜLETEN

A talajcsavarok beszerelése előtt mindig fúrunk egy próbalyukat. A kisebb kőzeteket az előfúrás eltolja, a közepes méretű kőzetek leomlanak. A felmerülő helyzettől függően különböző megoldásaink vannak. Szerelőink alapos képzésben részesülnek, és nagy tapasztalattal rendelkeznek a problémák megoldásában.

Ha azon a helyen, ahol építkezni szeretnél vannak sziklák, akkor szakembereink lyukakat fúrnak sziklába, melyet utána acél csappal rögzítenek. Ha a tervezett épület, például egy fából készült terasz, részben szikla fölött van, a helyszínen vizsgálatok függvényében keressük meg az optimális megoldást.

Talajcsavarjaink kiválóan használhatóak még meredekebb lejtőkön is, így a terasz építése is könnyebbé válhat. Az előfúrás az uralkodó talajviszonyokról is képet ad, hogy a csavarok megfelelő hosszát és elhelyezkedését is ki tudjuk kiválasztani. Technológiánk minden típusú talajt képes kezelni – a tömör agyag sem jelent problémát, ha nagy kövekkel vagy sziklákkal találkozunk, akkor vagy módosítjuk a csavar helyét, vagy csapot helyezhetünk a kőbe. Porózus talajban vagy homokban a leghosszabb csavarjainkat használjuk.

A telepítés gyors és egyszerű, csavaronként csak néhány percet vesz igénybe. A talajcsavarokat speciálisan erre a célra fejlesztett gépünk segítségével szereljük fel, mely rendkívül nagy nyomatékkal rendelkezik, így még akkor is elvégezhető a munka, ha a talaj mélyen átfagyott. A gép nem károsítja a füvet vagy más felületeket. Ha macskaköves, díszburkolatos, esetleg aszfaltozott területre szeretnél talajcsavaros alapot, akkor sem kell aggódnod, hogy megsérül valami, a pontszerű fúrás miatt gyakorlatilag észrevétlen marad a terület környéke.

ÉLETTARTAM

Talajcsavarjaink kiváló minőségű horganyzott acélból készülnek, a falvastagság és a felületi bevonat a szélsőséges időjárási körülményeknek is tartósan ellenáll. Minden termékünk CE-tanúsítvánnyal rendelkezik. Talajcsavarjaink várható élettartama legalább 100 év*. (*Egy telepített talajcsavar normál körülmények között várhatóan ennyi év alatt teljesíti a műszaki célját).

SÜLLYEDÉS

A beton oszlopokhoz hasonlóan a talajcsavart is érintheti a süllyedés. Az újonnan feltárt talajban erre fokozottan oda kell figyelnünk, így például egy hosszabb csavar kiválasztásával el tudjuk kerülni az esetleges süllyedést

KÖLTSÉG

Az előzetes felmérések alapján fix átadási és telepítési árat adunk, melyet a talajcsavar típusa, az építkezés helye és a talajszerkezet alapján határozunk meg. Minden projektnek egyedi követelményei vannak, és ezt az ár is tükrözi.

Fenntartható építészet

Hogyan építsünk fenntarthatóan és érjük el a szén-dioxid csökkentési célokat, miközben a növekvő népesség lakhatási és infrastrukturális igényeit is figyelembe vesszük?

Okos, tartós és gazdaságos – TITAN ESS

A TITAN ESS rendszerben nemcsak a rendkívül tartós LTO cella-modulokat találod meg, hanem az intelligens töltéskiegyenlítőt, az invertert és az energiagazdálkodásért felelős szoftvert is, hogy az egész rendszer zökkenőmentesen működhessen. Igényeidnek megfelelően a TITAN ESS később bővíthető is és nagyon magas élettartamot biztosít.

No more posts to show

Kérj árajánlatot!