1. Beszélgetés

Mielőtt a végleges kiviteli elkészülnének, beszélgess velünk az elképzeléseidről, hogy az álmaidat, családod igényeit beazonosíthassuk a leendő otthonod funkcióival, elrendezésével.

2. Megrendelés

Egy típusterv kiválasztása faházaink széles kínálatából csak a kezdet.

Minőségi gerendaházaink páratlan rugalmasságot kínálnak, hogy veled együttműködve megvalósíthassuk álmaid otthonának minden részletét, a színektől egészen a beszerelni kívánt konyhai, fürdőszobai berendezések típusáig.

3. Gyártás

Borona és gerendaházainkat szerkezeti elemeit a legmagasabb környezetvédelmi és technológiai előírásoknak megfelelően, fenntartható fából gyártjuk neked Székelyföldön. Amennyiben talajcsavaros alapozás mellett döntesz, a statikai terveknek megfelelően a német DIN szabványok szerint gyártott csavarokat is leszállítjuk az építkezés helyszínére, majd azt követően műholdas szintméréssel és speciális csavarbehajtó géppel rögzítjük az alapot.

A teljes épület összes szerkezeti elemét számozzuk, becsomagoljuk, részletes utasításokkal és diagramokkal látjuk el, mely kamionra tesszük és az építkezés helyszínére szállítjuk. Különleges terepviszony esetében, amennyiben a kamion nem tud a telepítés helyszínére behajtani, igény esetén megoldjuk az épület elemeinek átrakodását is. Szakembereink ezt követően néhány nap alatt szerkezetkész állapotra építik gerendaházadat. Akár teljes körűen menedzselt, kulcsrakész szolgáltatást is kínálunk, amely végigvezet téged a teljes kivitelezési munkafolyamaton, beleértve a belső szakipari munkálatokat, a fűtési rendszer, az esetleges biológiai szennyvíztisztító, saját csatornahálózat, esővízgyűjtő, valamint a napelemes, energiatárolóval kibővített rendszer komplex telepítését és beüzemelését is.

Válassz stílust és típustervet!

A HeimHouse gerendaházak lenyűgöző típusterveinek köszönhetően gyorsan megtalálhatod az elképzeléseidhez legközelebb álló stílust. Ne feledd, a típustervek arra szolgálnak, hogy kijelöljék számodra az ideálihoz közeli irányokat. Amennyiben tetszik egy terv, de az ott látottaknál kisebbet vagy éppen nagyobbat szeretnél, esetleg a szobák elrendezésen kívánsz változtatni, vagy nincs szükséged erkélyre, teraszra és ezek nem érintik a szerkezetet, a méreten és a belsőépítészeti megoldásokon számítógépes programunk segítségével gyorsan módosíthatunk. Neked csak az alaprajzot kell leskiccelned és elküldened, a többi a mi dolgunk. Amennyiben a terveket módosítás nélkül elfogadod, akkor pedig szinte azonnal pontos árat kaphatsz tőlük, amiben a kulcsrakész kivitelezés költség is szerepel. Ha megegyezünk és leszerződünk, elkezdhetjük HeimHouse gerendaházad gyártását. Így az egész folyamat nagyon felgyorsulhat és akár 4 hónapon belül már be is költözhetsz új, természetes otthonodba   Tehát nézd át alaposan a weboldalon található terveket, válaszd ki azt, amelyik a leginkább tetszik, mi pedig a életvitelednek és elképzeléseidnek megfelelően személyre szabjuk a belső elrendezést. Ebben az esetben nem kell hosszú hónapokat, esetleg éveket várnod, illetve akár sok milliós kiadással számolnod az építészeti tervekre, és máris belevághatsz álmaid otthonának megvalósításába!

Költségtartalék

Ahhoz, hogy a gyártás, szállítás, engedélyeztetés és az építkezés összes költségét a rendelkezésedre álló pénzügyi kereten belül tarthasd, némi vészhelyzeti tartalékot is szükséges lehet bekalkulálnod. Mi azt javasoljuk, hogy ennek mértéke legalább 10%-a legyen a teljes költségvetésnek. Ne feledd, számtalan előre nem betervezhető akadály is adódhat, így például bizonytalan ideig lezárhatják a határokat, kiszámíthatatlanul emelkedhet az üzemanyag, az élelmezés és a szálláshelyek költsége, esetleg olyan anyagokat, kiegészítőket ( lépcsőt, korlátot, erkélyt, energiatárolót, esővízgyűjtőt  stb.) szeretnél utólag beépíteni, amelyek árával előre nem kalkuláltál. 

Engedélyek

Az építési engedélyeket mindig az építtetőnek kell biztosítania. Nyújts be minél előbb a megfelelő hatóságoknak a kérelmet. Ha a telkedre már van építési engedély akkor ez a folytat sokkal gyorsabb. Ha nincs akár 2-6 hónapba is beletelhet mire a szükséges határozatok birtokába juthatsz. A hatóságoknak általában a kérelem benyújtását követő 8 héten belül döntést kell hozniuk. Az engedélyek azonban általában egymásra épülnek, ezért addig nem léphetsz tovább, amíg a határozatot kézhez nem kapod. Kísérd figyelemmel a beadott kérelmedet, ne várj a hatóságok jelentkezésére!

megrendelés

Miután megkaptad az engedélyeket, készülj fel a rendelésed leadására a HeimHouse felé. Amennyiben az előzetes tervek és árajánlat alapján leadod a megrendelést, azt általában 1-2 napon visszaigazoljuk. A visszaigazolás még nem jelent teljesítési kötelmet. Ahhoz, hogy a teljes gyártási folyamatot elindítsuk, az általunk előzetesen megküldött és kölcsönösen aláírt szerződésben foglaltakat teljesítened kell felénk. Ez általában a gyártási költségek megfizetését és a visszaigazolt szálláshelyet jelenti. Az átutalásról visszaigazolást küldünk, majd megkezdjük a gyártást. Ez kb. 10-12 hetes gyári átfutási időt jelent, ez azonban változhat, akár rövidebb is lehet, ezért feltétlenül egyeztess kollegáinkkal a várható szállítási időpontról.

Amíg otthonod készül a gyártósoron, és nem rendelted meg tőlünk előzetesen a talajcsavaros alapozást, mindenképpen gondoskodnod kell a megfelelően előkészített alapról, a közművekről, amennyiben pedig egy régi házat is áll az új ház helyén, a bontásról és az építési hulladék elszállításáról. Ezek a munkafolyamatok a helyszíni körülményektől függően akár 2-3 hónapig is tarthatnak. Amennyiben a közüzemi csatlakozásokat is meg kell oldani, érdemes a lehető leghamarabb megkezdeni ezek intézését, hogy mire megérkezik a kamion, minden e helyén legyen.

HeimHouse gerendaházad akkor szállítható, ha a fentiekkel együtt az alap is elkészült, a vagy a talajcsavarok a helyükre kerültek.

szállítás

Amikor elvállalunk egy házat, és a műszaki tervek alapján elkezdjük a gyártást, csak a te épületedre koncentrálunk. Ahogy elkészülnek a méretre vágott, kezelt épületelemek, egyenként gondosan becsomagoljuk és az előre egyezteti időpontban az építési helyszínre szállítjuk. Székely mesterembereinkkel együtt, már az előző este a helyszínen leszünk, így mire a kamion megérkezik, az építkezés első munkanapja is azonnal elkezdődik. ( Amennyiben szükséges és helyszín nem teszi lehetővé a kamionnal történő behajtást, külön kérésre és külön díj ellenében átrakodó gépeket is biztosítunk.)

Építés

Fontos tudnod, hogy miközben a gerendaházadat építjük, nem építünk másik házat. Az egész csapat kizárólag a te házadon dolgozik. Az előre elkészített alapra így 10 hét alatt felépítjük HeimHouse házadat. Már az első héten tető alatt lesz minden, nem kell aggódnod amiatt sem, ha esik az eső.

 

Az építkezés során az idővonal nagyjából a következő lesz:

Fenntartható építészet

Hogyan építsünk fenntarthatóan és érjük el a szén-dioxid csökkentési célokat, miközben a növekvő népesség lakhatási és infrastrukturális igényeit is figyelembe vesszük?

No more posts to show

Kérj árajánlatot!