heimhouse

Miért válasszam a HeimHouse gerendaházakat?

megosztom:
M_04_ELOSZOBA_web-576x1024

KÖRNYEZETVÉDELEM, TECHNOLÓGIA, KÉNYELEM

HeimHouse gerendaházainkat teljes egészében újrahasznosítható, intelligens technológiák és megújuló energiaforrások felhasználásával építjük, amelyek csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, az energiaigényt és az ökológiai lábnyomunkat. Egy HeimHouse gerendaházban a környezetvédelem, a kényelem és a technológia kéz a kézben járnak egymással.

Gerendaházaink olyan anyagokat, technológiai eszközöket és innovatív megoldásokat alkalmaznak, amelyek lenullázzák a energiaszámláinkat, hozzájárulnak az általános életminőség javulásához és a természet védelméhez is.

2021-től az új épületeknek a használatbavételi engedély megszerzéséhez a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait kell biztosítania. Az új épületek maximális ( összesített) energiafogyasztása a minimálisan elvárt BB besorolás esetén például 100 KWh/m² lehet, emellett pedig a megújuló energia részarányának is el kell érnie legalább 25 %-ot. Az összesített energetikai jellemző az épület egy négyzetméter alapterületére jutó, egy évi energiafogyasztását mutatja meg. Minél kisebb tehát ez a szám, annál gazdaságosabb lesz az építmény.

A HeimHouse gerendaházak építése során leendő otthonod méretét, belső elrendezését és tájolását, a jó hővisszatartást, légzárást, a természetes szellőzést is figyelembe vesszük, hogy drámai mértékben csökkenthessük az épület éves szén-dioxid-kibocsátását.

Hőszigetelés, anyagválasztás, U érték a környezetbarát ház tervezéséhez 

A falak, a tető és a padló U-értéke meghatározza a hő távozásának sebességét az épületből. Minél alacsonyabb az U érték, annál kisebb a hőveszteség. A HeimHouse gerendaházak a javasolt szigetelés esetén minden esetben teljesítik a passzívházaktól elvárt követelményeket. Leendő környezetbarát otthonod figyelembe veszi a felhasznált anyagok előállítása és szállítása során kibocsátott széndioxidot is. Az olyan környezetbarát anyagok, mint a fenntartható erdőgazdálkodásból, Erdélyből származó fenyőfa, a kőzet, ásvány és papírgyapot mind könnyen lebomló, hozzáférhető, természetes anyagok, melyeket HeimHouse gerendaházad szigeteléséhez is felhasználunk.

Az energiahatékony HeimHouse gerendaházak kiváló légzárósággal rendelkeznek, ami jelentősen csökkenti a fűtési költségeket. A légzárás megvalósításakor figyelembe vesszük a szerkezet szellőztetési igényeit is. Mivel a fa lélegző anyag, a szigetelés során ügyelünk arra, hogy a természetes szellőzés biztosított legyen. A túlzott hőveszteség elkerülése és a beltéri levegő minőségének fenntartása érdekében használhatunk hővisszanyerő mechanikus szellőztetést is. Ezek a rendszerek úgy működnek, hogy meleg, nedves helyiségekből, például a fürdőszobából és konyhából veszik ki a levegőt, majd ezt egy hőcserélőn vezetik át. A friss, előmelegített levegő ezt követően ventilátorok segítségével kerül vissza otthonod lakóterébe.

KorondiArcso_Web-27

Blackout napjainkban

A villamos hálózati rendszerek mind gyakoribb túlterheltsége, illetve a növekvő energiaárak mellett kialakult kínálati hiány időleges hálózati kimaradásokhoz is vezethet, amelynek a kezelésére az osztrákok és a németek a katasztrófavédelemmel együttműködésben már külön kampányokat is készítettek 2022 végén, erősen sokkolva ezzel a lakosságot.

Talajcsavaros alapozás

Ha kiemelt hangsúlyt szeretnél fektetni a lehető legkisebb ökológiai lábnyomra, a biztonságra és a hatékonyságra akkor a HeimHouse gerendaházainak KRINNER talajcsavarokkal készített alapozási megoldását érdemes választanod, amely innovatív, rendkívül stabil és költséghatékony kiváltási módja a hagyományos beton alapnak.

Egy gerendaház életciklusai

Minden a fával kezdődik, egy olyan nyersanyaggal, amelyet az erdők állítanak elő. A fa az egyetlen megújuló erőforrás, amely megköti és tárolja a klímára káros szén-dioxidot.

Munkafolyamat

heimhouse megosztom: Facebook Twitter Linkedin 1. Beszélgetés Mielőtt a végleges kiviteli elkészülnének, beszélgess velünk az elképzeléseidről, hogy az álmaidat, családod igényeit beazonosíthassuk a leendő otthonod

No more posts to show

Kérj árajánlatot!