heimhouse

Miért válasszam a HeimHouse gerendaházakat?

megosztom:
M_04_ELOSZOBA_web-576x1024

KÖRNYEZETVÉDELEM, TECHNOLÓGIA, KÉNYELEM

HeimHouse gerendaházainkat teljes egészében újrahasznosítható, intelligens technológiák és megújuló energiaforrások felhasználásával építjük, amelyek csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, az energiaigényt és az ökológiai lábnyomunkat. Egy HeimHouse gerendaházban a környezetvédelem, a kényelem és a technológia kéz a kézben járnak egymással.

Gerendaházaink olyan anyagokat, technológiai eszközöket és innovatív megoldásokat alkalmaznak, amelyek lenullázzák a energiaszámláinkat, hozzájárulnak az általános életminőség javulásához és a természet védelméhez is.

2021-től az új épületeknek a használatbavételi engedély megszerzéséhez a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait kell biztosítania. Az új épületek maximális ( összesített) energiafogyasztása a minimálisan elvárt BB besorolás esetén például 100 KWh/m² lehet, emellett pedig a megújuló energia részarányának is el kell érnie legalább 25 %-ot. Az összesített energetikai jellemző az épület egy négyzetméter alapterületére jutó, egy évi energiafogyasztását mutatja meg. Minél kisebb tehát ez a szám, annál gazdaságosabb lesz az építmény.

A HeimHouse gerendaházak építése során leendő otthonod méretét, belső elrendezését és tájolását, a jó hővisszatartást, légzárást, a természetes szellőzést is figyelembe vesszük, hogy drámai mértékben csökkenthessük az épület éves szén-dioxid-kibocsátását.

Hőszigetelés, anyagválasztás, U érték a környezetbarát ház tervezéséhez 

A falak, a tető és a padló U-értéke meghatározza a hő távozásának sebességét az épületből. Minél alacsonyabb az U érték, annál kisebb a hőveszteség. A HeimHouse gerendaházak a javasolt szigetelés esetén minden esetben teljesítik a passzívházaktól elvárt követelményeket. Leendő környezetbarát otthonod figyelembe veszi a felhasznált anyagok előállítása és szállítása során kibocsátott széndioxidot is. Az olyan környezetbarát anyagok, mint a fenntartható erdőgazdálkodásból, Erdélyből származó fenyőfa, a kőzet, ásvány és papírgyapot mind könnyen lebomló, hozzáférhető, természetes anyagok, melyeket HeimHouse gerendaházad szigeteléséhez is felhasználunk.

Az energiahatékony HeimHouse gerendaházak kiváló légzárósággal rendelkeznek, ami jelentősen csökkenti a fűtési költségeket. A légzárás megvalósításakor figyelembe vesszük a szerkezet szellőztetési igényeit is. Mivel a fa lélegző anyag, a szigetelés során ügyelünk arra, hogy a természetes szellőzés biztosított legyen. A túlzott hőveszteség elkerülése és a beltéri levegő minőségének fenntartása érdekében használhatunk hővisszanyerő mechanikus szellőztetést is. Ezek a rendszerek úgy működnek, hogy meleg, nedves helyiségekből, például a fürdőszobából és konyhából veszik ki a levegőt, majd ezt egy hőcserélőn vezetik át. A friss, előmelegített levegő ezt követően ventilátorok segítségével kerül vissza otthonod lakóterébe.

KorondiArcso_Web-27

Munkafolyamat

heimhouse megosztom: Facebook Twitter Linkedin 1. Beszélgetés Mielőtt a végleges kiviteli elkészülnének, beszélgess velünk az elképzeléseidről, hogy az álmaidat, családod igényeit beazonosíthassuk a leendő otthonod

Tárolástól az összeszerelésig

A felületkezeléssel szállított gerendaház osztályozott, minőségi lucfenyőből készült. A faanyagot gyárilag, gomba, rovar és vízálló fürdetéssel kezeljük. A gerendaházak csomagolása nem vízzáró, ezért a felállításig védett, száraz helyen, a talajtól eltávolítva kell tárolni. Az alappal érintkező részeket minősített favédőszerrel lekezeljük.

Az ideális helyszín megtalálása

A HeimHouse gerendaházak építése minden esetben a megfelelő ingatlan kiválasztásával kezdődik. Az építési terület megtalálása a legnehezebb feladat, ez akár néhány hónaptól néhány évig is eltarthat!

Tanácsok ajánlat kéréséhez

Egy gerendaház építése sokszor évtizedes álmokat valósít meg. Nagy kihívás ennek megfelelni, és mielőtt belevágnál, nem árt alaposan tájékozódnod a lehetőségekről, a várható költségekről, az anyagokról, a kivitelezés különböző szempontjairól.

Minél többet tudsz, minél pontosabbak a kérdéseid, annál gyorsabban találod meg a megfelelő építtetőt és a számodra ideális megoldást.

No more posts to show

Kérj árajánlatot!