heimhouse

Miért válasszam a HeimHouse gerendaházakat?

megosztom:
M_04_ELOSZOBA_web-576x1024

KÖRNYEZETVÉDELEM, TECHNOLÓGIA, KÉNYELEM

HeimHouse gerendaházainkat teljes egészében újrahasznosítható, intelligens technológiák és megújuló energiaforrások felhasználásával építjük, amelyek csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, az energiaigényt és az ökológiai lábnyomunkat. Egy HeimHouse gerendaházban a környezetvédelem, a kényelem és a technológia kéz a kézben járnak egymással.

Gerendaházaink olyan anyagokat, technológiai eszközöket és innovatív megoldásokat alkalmaznak, amelyek lenullázzák a energiaszámláinkat, hozzájárulnak az általános életminőség javulásához és a természet védelméhez is.

2021-től az új épületeknek a használatbavételi engedély megszerzéséhez a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait kell biztosítania. Az új épületek maximális ( összesített) energiafogyasztása a minimálisan elvárt BB besorolás esetén például 100 KWh/m² lehet, emellett pedig a megújuló energia részarányának is el kell érnie legalább 25 %-ot. Az összesített energetikai jellemző az épület egy négyzetméter alapterületére jutó, egy évi energiafogyasztását mutatja meg. Minél kisebb tehát ez a szám, annál gazdaságosabb lesz az építmény.

A HeimHouse gerendaházak építése során leendő otthonod méretét, belső elrendezését és tájolását, a jó hővisszatartást, légzárást, a természetes szellőzést is figyelembe vesszük, hogy drámai mértékben csökkenthessük az épület éves szén-dioxid-kibocsátását.

Hőszigetelés, anyagválasztás, U érték a környezetbarát ház tervezéséhez 

A falak, a tető és a padló U-értéke meghatározza a hő távozásának sebességét az épületből. Minél alacsonyabb az U érték, annál kisebb a hőveszteség. A HeimHouse gerendaházak a javasolt szigetelés esetén minden esetben teljesítik a passzívházaktól elvárt követelményeket. Leendő környezetbarát otthonod figyelembe veszi a felhasznált anyagok előállítása és szállítása során kibocsátott széndioxidot is. Az olyan környezetbarát anyagok, mint a fenntartható erdőgazdálkodásból, Erdélyből származó fenyőfa, a kőzet, ásvány és papírgyapot mind könnyen lebomló, hozzáférhető, természetes anyagok, melyeket HeimHouse gerendaházad szigeteléséhez is felhasználunk.

Az energiahatékony HeimHouse gerendaházak kiváló légzárósággal rendelkeznek, ami jelentősen csökkenti a fűtési költségeket. A légzárás megvalósításakor figyelembe vesszük a szerkezet szellőztetési igényeit is. Mivel a fa lélegző anyag, a szigetelés során ügyelünk arra, hogy a természetes szellőzés biztosított legyen. A túlzott hőveszteség elkerülése és a beltéri levegő minőségének fenntartása érdekében használhatunk hővisszanyerő mechanikus szellőztetést is. Ezek a rendszerek úgy működnek, hogy meleg, nedves helyiségekből, például a fürdőszobából és konyhából veszik ki a levegőt, majd ezt egy hőcserélőn vezetik át. A friss, előmelegített levegő ezt követően ventilátorok segítségével kerül vissza otthonod lakóterébe.

KorondiArcso_Web-27

Energiatárolás, energiabiztonság

Az elektromos energia hatékony tárolása a nyilvánvaló ellátás-biztonsági okok mellett környezetvédelmi szempontból is egyre fontosabb globális cél.

Természetes házak Tündérországból 

Egy faház természetbe simuló vizuális világa egyszerűen lélegzetelállító. Nem számít, hogy ez egy valóságos kastély vagy csak egy kis házikó, a faház birtoklásának a vágya sok ember szívében örökre megmarad. És amikor elérkezik az idő, és megvan a kiválasztott telek is, akkor szüntelenül azt érzed, hogy bele kellene vágni.

Munkafolyamat

heimhouse megosztom: Facebook Twitter Linkedin 1. Beszélgetés Mielőtt a végleges kiviteli elkészülnének, beszélgess velünk az elképzeléseidről, hogy az álmaidat, családod igényeit beazonosíthassuk a leendő otthonod

Az erdőirtás vádja

Sokan „ökológiai veszélyt” látnak az energia-, bútor-, papír-, bútor- és építőipari fafelhasználásban. Mások az erdők pusztulására figyelmeztetnek, és azt mondják, hogy rendkívül problémás az építőiparban kulcsszerepet játszó tűlevelűek – különösen a lucfenyő – helyzete, mert a fakivágás 15%-kal haladja meg a természetes újranövekedés mértékét.

No more posts to show