heimhouse

Kezdjük az alapoktól! – Mit jelent a kW, kWh és kilowatt / óra?

megosztom:

A villamosenergia-mérő leolvassa a kWh-t.

Ne téveszd össze a kW-t és a kWh-t. Nagyon is számít, hogy melyik, mit jelent!

Az egyik leggyakoribb zavar, amikor nem villanyszerelő vagy elektromos szakemberekkel beszélünk a napenergiáról, a következő kifejezések körül összpontosul: kW és kWh. Mit képviselnek, mit jelentenek valójában? Mi a különbség a kettő között?

Kezdjük abszolút az alapoktól

Ha úgy gondolod, hogy felesleges elmagyarázni teljesen nyilvánvaló dolgokat, akkor ezért elnézést kérünk! De szerintünk létfontosságú, hogy a villamosenergia főbb egységeit olyan módon írjuk le, amely előzetes ismeret nélkül is segítséget nyújthat a valós szükségleteid és igényeid közötti eligazodásban.

Kezdjük azzal, hogy az egyes betűk mit jelentenek. A “k” jelentése kilogramm. Azt jelenti, hogy „ezer”. A W jelentése Watt, ami a teljesítmény mértéke. A “h” jelentse óra, ami az idő mértéke. kilowatt: kW

Tehát a kW kilowattot jelent, ami 1000 W. Ez a teljesítmény mértéke. Ha örömet szeretnél okozni egy villamos szakembernek, akkor a helyes írásmód mindig kis k és nagybetűs W. A csúcsteljesítmény meghatározza a napelemes rendszered méretét. Például egy 3 kW-os rendszer 3 kW energiát képes előállítani egy napsütéses napon (amikor a legerősebben süt a nap): Egy 3 kW-os napelemes rendszer 3 kW teljesítményt képes előállítani egy tökéletesen napsütéses napon dél körül.

Kilowattóra: kWh

A kWh kilowattórát jelent. A kWh az energia mértéke (nem a teljesítményé). Ha például a napelemeid folyamatosan 1 kW teljesítményt adnak le 60 percig, akkor 1 kWh energiát fognak termelni. Az általad felhasznált (vagy előállított) villamos energia mennyiségét kWh-ban határozzuk meg. Például. “A napelemes rendszerem ma 4 kWh áramot termelt!”

Tehát a kW méri a teljesítményt, a kWh pedig az energiát.

Nagyon gyakori, hogy az emberek felcserélik a teljesítmény és az energia kifejezéseket, mintha nem lenne köztük különbség. A villamos szakemberek ettől bizony szinte falra másznak!

Példáu ha az áramfogyasztásáról beszélsz, és azt mondod: “Tegnap 8 kW-ot használtam el. ” Ez valószínűleg valóban azt jelenti, hogy tegnap 8 egység villamos energiát használtál fel, de ebben az esetben ezt kellett volna mondanod: ”Tegnap 8 kWh-t használtam”

Igen, igen, tudjuk, mire gondolsz: – de ez kit érdekel?

Nos, ez valójában akkor lesz nagyon fontos, ha napelemes rendszer beruházását tervezed, vagyis HeimHouse gerendaházad energiaellátását szeretnéd megújuló energiákkal biztosítani..

Ha megnézted az eddigi energiafogyasztásodat, és azt láttad, hogy 12 kW teljesítményű napelemes rendszerre van szükséged, akkor egy 12 kW-os napelemes rendszert fognak neked ajánlani, amely napi 48 kWh-t fog termelni. ( Napi négy napos órával számolva).

Ha valójában azt szeretted volna mondani, hogy szükséged van a napi 12 kWh energiafelhasználásod fedezéséhez egy napelemes rendszerre, akkor ahhoz egy 3 kW-os napelemes rendszer is elegendő, amely körülbelül a harmadába kerül, mint az, amit ajánlottak számodra.

Ha már most úgy érzed, hogy elvesztél, akkor keress minket nyugodtan, szívesen segítünk abban, hogy a lehető legoptimálisabb rendszer legyen a házadban.

Kérjük, hogy ne keverd össze a kW és a kWh értékeket. Ha mégis megteszed, akkor egy feleslegesen drága vagy túlméretezett napelemes rendszerrel lesz csak gazdagabb, amely igazi pénzkidobás! ( Mi ilyet sosem ajánlunk neked!)

Amikor hybrid, vagy Off Grid rendszer kiépítését tervezed, gondolnod kell az akkumulátor teljesítményére és energiatárolási kapacitására is.

Az akkumulátor energiatároló kapacitását kWh-ban mérik – például a TITAN „10” 10 kWh energiát tárol.

Teljesítménye 10 kW, tehát ilyen sebességgel tud tölteni vagy lemerülni, így akár 1 órán belül teljesen lemerülhet, vagy feltöltődhet.

Minél több az akkumulátor energiája (kWh), annál többet tud tárolni és minél nagyobb a teljesítménye, annál több energiával rendelkezik, azaz annál gyorsabban tudja az energiát be- vagy kihúzni az akkumulátorból.

Más szavakkal: minél több energiával rendelkezik egy energiatároló, annál több készüléket tudsz energiával ellátni vele és annál hosszabb ideig tudod ezeket a készülékeket energiával ellátni.

Normál háztartási használat esetén elegendő energiára van szükség az éjszakai élethez, és legalább 5-10 kW teljesítményre van szükség a gyors töltéshez.

Egy tipp ahhoz, hogy kiszűrd a kókler napelemes hybrid és Off Grid rendszer telepítőket: Kérd meg őket, hogy magyarázzák el a kW és a kWh közötti különbséget. Ha ebben tévednek, akkor vajon hogyan fogják megérteni a tervezett rendszered követelményeit?

A napelemes akkumulátorban ténylegesen felhasználható tárolt energia. A legtöbb esetben ez kevesebb, mint a megadott névleges tárolókapacitás-adat.

Ha például egy akkumulátor teljes kapacitása 1,2 kWh, de ennek a tárolt energiának csak 95% -át lehet lemeríteni (más néven a lemerülés mélységének 95% -át), az akkumulátor használható tárolókapacitása valójában csak 1,1 kWh.

Az  energiatároló töltöttségi vagy lemerülési sebessége.

A TITAN 10 nagy teljesítményű akkumulátor, mert képes az összes felhasználható energiát akár 40 perc alatt is kisütni.

A nagyteljesítményű otthoni akkumulátor-rendszer ugyanakkor nem feltétlenül kívánatosabb, mert mindig a háztartás egyedi energiafelhasználási igényei határozzák meg, hogy mennyi energiára lesz szükségünk az akkumulátorokból.

Összes garantált kWh (napi 1 ciklus)

Ha csak naponta egyszer meríted le az akkumulátort (nagy valószínűséggel nagyobb napelemek esetén lakossági körülmények között), akkor a jótállási idő jóval azelőtt lejárhat, hogy a garanciális kWh-k elfogynának.

Garantált kWh költség (napi 1 ciklus)

Ez a szolár akkumulátor ára (telepítés nélkül) elosztva a „Garantált kWh (napi 1 ciklus)” értékkel. Ha körülbelül naponta egyszer lemeríti az akkumulátort, akkor ez a szám jelzi, hogy az Ön energiatároló rendszere milyen körülmények között lehet a legköltséghatékonyabb.

Megjegyzés az akkumulátorok szavatosságáról

Egyes „mindent egyben” akkumulátortároló rendszerek 10 évre garantálják a cellák ,kapacitásának a legalább 70-80%-os megőrzését, de a belső inverterre csak 5 év garancia vonatkozik. A garantált kWh-ra vetített költség kiszámításakor a „leggyengébb láncszem” által garantált értéket használjuk (tehát a fenti példában 10 év helyett 5 év).

A megfelelő méretű energiatároló minden igényhez - bármikor

Minden háztartásnak megvan a maga nagyon speciális energiaigénye. Ezért a HeimHouse TITAN ESS energiatároló rendszere a legkülönbözőbb energiaigényekhez igazítható. A TITAN ESS egy HeimHouse családi házat, egy nyaralót, vagy akár egy kisebb gazdaságot is elláthat energiával. A HeimHouse PREMIUM gerendaházakba telepített TITAN ESS egy komplett rendszer része. Ez azt jelenti, hogy a TITAN ESS rendszerben nemcsak a rendkívül tartós LTO cella-modulokat találod meg, hanem az intelligens töltéskiegyenlítőt, az invertert és az energiagazdálkodásért felelős szoftvert is, hogy az egész rendszer zökkenőmentesen működhessen. Igényeidnek megfelelően a TITAN ESS később bővíthető is és nagyon magas élettartamot biztosít.

Fa, tégla, vagy beton? Avagy a faházak (gazdasági ) értéke

A fa a világ legfenntarthatóbb és egyben legrégebbi építőanyaga, rugalmasan használható és különleges beltéri komfortot biztosít. A környezeti előnyei jól ismertek, dokumentáltak. Emellett a faházak rendkívül tartósak és kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Az ideális helyszín megtalálása

A HeimHouse gerendaházak építése minden esetben a megfelelő ingatlan kiválasztásával kezdődik. Az építési terület megtalálása a legnehezebb feladat, ez akár néhány hónaptól néhány évig is eltarthat!

Az energiatárolók összehasonlítása – Milyen tényezők fontosak vásárláskor?

Az akkumulátorok kémia, hatékonyság és kompatibilitás terén drámaian sokat fejlődtek az elmúlt években. Amennyiben ilyen rendszer vásárlása előtt állsz, érdemes tudnod, hogy mely jellemzők és specifikációk a legfontosabbak, amelyek a leginkább hozzájárulhatnak HeimHouse gerendaházad megújuló energia-rendszerének folyamatos és megbízható működéséhez.

Mitől öko a heimhouse offgrid ház?

Off Grid öko-házakat részben, vagy egészében újrahasznosítható, vagy már újrahasznosított anyagok, intelligens technológiák és megújuló energiaforrások felhasználásával építjük, amelyek csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, az energiaigényt és az ökológiai lábnyomunkat. Egy Off Grid házban a környezetvédelem, a kényelem és a technológia kéz a kézben járnak egymással.

No more posts to show

Kérj árajánlatot!