heimhouse

Gerendaházak finanszírozása

megosztom:

Mielőtt a saját gerendaház valóra válna, szinte minden építtető szembesül a finanszírozás kérdésével. A ház szerkezeti felépítésén kívül sokszor a finanszírozás részét képezi a telekvásárlás, az alapozás, és a gépészeti kialakítás, felszerelés is. Egy gerendaház finanszírozása nem sokban különbözik egy hagyományos építőanyagokból készült házétól. Néhány banknak azonban fenntartásai lehetnek a fa építési móddal kapcsolatban. Ebben az esetben feltételezhető, hogy az illető pénzügyi tanácsadó építéstechnológiai és építésjogi szempontból nem teljesen naprakész. A faházak minősége több mint 40 éve igazolhatóan legalább olyan szinten van, mint a hagyományos szilárd építési módszerekkel épített épületeké. A zaj-, hő és tűzvédelmi előírásoknak a legtöbb faházas épület megfelel. Ha egy hitelintézetnél mégis kétségek merülnének fel, egy szakértői jelentés, épületbiztosítási kötvény, ÉMI engedély stb. tisztázhatja a fenntartásokat. Ezen a ponton érdemes egy másik bankot is megkeresni, aki ismeri a faházak tényleges piaci értékét.

01

Finanszírozás vagy jelzálog?

Az a kérdés, hogy egy ház finanszírozott vagy jelzáloggal terhelt-e, csak akkor merül fel, ha a hitelfelvevőnek nincs más biztosítéka, mint maga az ingatlan. A fő különbség a finanszírozás és a jelzálogjog között, hogy maga az ingatlan a hitel fedezeteként szolgál, így a ház ténylegesen a bank tulajdonában van. Ennek érdekében jelzálog-hitelezési értéket határoznak meg, amely a kölcsönzésre kerülő teljes összeg mértékére nézve meghatározó. Ezzel az úgynevezett jelzáloghitellel a hitelintézetek megvédik magukat a hitelfelvevő esetleges fizetésképtelensége ellen.

A legtöbb bank megköveteli, hogy a tulajdonos rendelkezzen a beruházás tőkeigény kb. 20 százalékával. Ez az önrész. A teljes finanszírozás nagyon ritka, de nem kizárt. Mindenesetre érdemes különböző ajánlatokat beszerezni és pontosan összehasonlítani, mert hitelintézettől függően jelentős eltérések lehetnek, különösen a kamatokban, a futamidőben és a tőkeszámításban. Egyes bankok lakástakarék-hitel hozzájárulásokat is elfogadnak. Különösen az energiahatékony építkezések tekintetében az építtetőnek pedig érdemes igénybe venniük a MNB Zöld Otthon Programját, amelyek keretében lehetőség van rendkívül kedvező ( 2022 február 8-án 2,5%) kamatozású hitel felvételére is. ( Javaslatunk szerint minél hatékonyabb a tervezett ház energiafelhasználása, annál magasabb lehet a törlesztési támogatás is.)

Hogy a finanszírozás problémamentes legyen, keressen minket és segítünk, hogy megaléld a számodra legkedvezőbb hitelkonstrukciót!

Energiatárolás, energiabiztonság

Az elektromos energia hatékony tárolása a nyilvánvaló ellátás-biztonsági okok mellett környezetvédelmi szempontból is egyre fontosabb globális cél.

Az ideális helyszín megtalálása

A HeimHouse gerendaházak építése minden esetben a megfelelő ingatlan kiválasztásával kezdődik. Az építési terület megtalálása a legnehezebb feladat, ez akár néhány hónaptól néhány évig is eltarthat!

A BIOLÓGIAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ

A szennyvíztisztító használatával független maradhatsz a folyamatosan növekvő csatornaszolgáltatási költségektől, sőt, részben a közüzemi víz díjának növekedésétől is. A víz újrahasznosításával jelentősen csökkenthető a felesleges pazarlást, és a környezeti terhelés is.

Természetes házak Tündérországból 

Egy faház természetbe simuló vizuális világa egyszerűen lélegzetelállító. Nem számít, hogy ez egy valóságos kastély vagy csak egy kis házikó, a faház birtoklásának a vágya sok ember szívében örökre megmarad. És amikor elérkezik az idő, és megvan a kiválasztott telek is, akkor szüntelenül azt érzed, hogy bele kellene vágni.

No more posts to show