heimhouse

Gerendaházak finanszírozása

megosztom:

Mielőtt a saját gerendaház valóra válna, szinte minden építtető szembesül a finanszírozás kérdésével. A ház szerkezeti felépítésén kívül sokszor a finanszírozás részét képezi a telekvásárlás, az alapozás, és a gépészeti kialakítás, felszerelés is. Egy gerendaház finanszírozása nem sokban különbözik egy hagyományos építőanyagokból készült házétól. Néhány banknak azonban fenntartásai lehetnek a fa építési móddal kapcsolatban. Ebben az esetben feltételezhető, hogy az illető pénzügyi tanácsadó építéstechnológiai és építésjogi szempontból nem teljesen naprakész. A faházak minősége több mint 40 éve igazolhatóan legalább olyan szinten van, mint a hagyományos szilárd építési módszerekkel épített épületeké. A zaj-, hő és tűzvédelmi előírásoknak a legtöbb faházas épület megfelel. Ha egy hitelintézetnél mégis kétségek merülnének fel, egy szakértői jelentés, épületbiztosítási kötvény, ÉMI engedély stb. tisztázhatja a fenntartásokat. Ezen a ponton érdemes egy másik bankot is megkeresni, aki ismeri a faházak tényleges piaci értékét.

01

Finanszírozás vagy jelzálog?

Az a kérdés, hogy egy ház finanszírozott vagy jelzáloggal terhelt-e, csak akkor merül fel, ha a hitelfelvevőnek nincs más biztosítéka, mint maga az ingatlan. A fő különbség a finanszírozás és a jelzálogjog között, hogy maga az ingatlan a hitel fedezeteként szolgál, így a ház ténylegesen a bank tulajdonában van. Ennek érdekében jelzálog-hitelezési értéket határoznak meg, amely a kölcsönzésre kerülő teljes összeg mértékére nézve meghatározó. Ezzel az úgynevezett jelzáloghitellel a hitelintézetek megvédik magukat a hitelfelvevő esetleges fizetésképtelensége ellen.

A legtöbb bank megköveteli, hogy a tulajdonos rendelkezzen a beruházás tőkeigény kb. 20 százalékával. Ez az önrész. A teljes finanszírozás nagyon ritka, de nem kizárt. Mindenesetre érdemes különböző ajánlatokat beszerezni és pontosan összehasonlítani, mert hitelintézettől függően jelentős eltérések lehetnek, különösen a kamatokban, a futamidőben és a tőkeszámításban. Egyes bankok lakástakarék-hitel hozzájárulásokat is elfogadnak. Különösen az energiahatékony építkezések tekintetében az építtetőnek pedig érdemes igénybe venniük a MNB Zöld Otthon Programját, amelyek keretében lehetőség van rendkívül kedvező ( 2022 február 8-án 2,5%) kamatozású hitel felvételére is. ( Javaslatunk szerint minél hatékonyabb a tervezett ház energiafelhasználása, annál magasabb lehet a törlesztési támogatás is.)

Hogy a finanszírozás problémamentes legyen, keressen minket és segítünk, hogy megaléld a számodra legkedvezőbb hitelkonstrukciót!

Erdély

Erdély él, Erdély lüktet, Erdély dobban, mint a szívünk, mert Erdély lélegzik, mint a tüdőnk, Erdély alkot, mint az elménk, Erdély érez, mint a lelkünk. Erdély a remény, a szépség, a szabadság, az idő. Erdély maga a Természet legtisztább leképezése, amelyhez az ember nem úrnak, hanem társnak szegődött.

Mitől öko a heimhouse offgrid ház?

Off Grid öko-házakat részben, vagy egészében újrahasznosítható, vagy már újrahasznosított anyagok, intelligens technológiák és megújuló energiaforrások felhasználásával építjük, amelyek csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, az energiaigényt és az ökológiai lábnyomunkat. Egy Off Grid házban a környezetvédelem, a kényelem és a technológia kéz a kézben járnak egymással.

Fa, tégla, vagy beton? Avagy a faházak (gazdasági ) értéke

A fa a világ legfenntarthatóbb és egyben legrégebbi építőanyaga, rugalmasan használható és különleges beltéri komfortot biztosít. A környezeti előnyei jól ismertek, dokumentáltak. Emellett a faházak rendkívül tartósak és kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Munkafolyamat

heimhouse megosztom: Facebook Twitter Linkedin 1. Beszélgetés Mielőtt a végleges kiviteli elkészülnének, beszélgess velünk az elképzeléseidről, hogy az álmaidat, családod igényeit beazonosíthassuk a leendő otthonod

No more posts to show

Kérj árajánlatot!