heimhouse

Fa, tégla, vagy beton? Avagy a faházak (gazdasági ) értéke

megosztom:

Ha fontosnak tartod a környezet védelmét és eltökélten ragaszkodsz ahhoz, hogy egy gerendaházban élj, akkor valószínűleg a fa szerkezetéről, széntárolási módjáról, a szén-dioxid (CO2) felhalmozódás légköri csökkentésében betöltött szerepéről is olvastál már. Lehet, hogy ezért a lentiek is ismerősen csengenek majd számodra, de talán új megközelítést is kapsz majd, ha egy kicsit jobban belemélyedsz a szövegekbe. Hogy döntésed igazán megalapozott legyen, és megrendelj tőlünk egy HeimHosue gerendaházat szeretnénk egy kicsit feleleveníteni az oldalunkon már eddig megszerzett tudásodat. Jelen esetben azt, hogy mennyi szén tárolódik egy új házban? Más szavakkal, mennyi CO2 kibocsátás takarítható meg azzal, ha fával helyettesítesz más építőanyagokat?

Gondolkodj el egy kicsit a szén-dioxid-kibocsátásról, valamint az erdészeti és fatermékek szerepéről a globális széndioxid láncban. Ne feledd, ha még mindig nem tudsz egzaktan felelni ezekre a fenti kérdésekre, akkor egyéni fogyasztási döntéseidnek az általános környezetvédelmi kérdésekre adott válasza is téves lehet.

01

A faházak (gazdasági ) értéke

Aki a fát és a faalapú anyagokat választja, jó társaságba került. Napjainkban a lakóépületek építéséhez fát vagy faalapú anyagokat használó magyarországi építők aránya, amely az 1990-es években még csak körülbelül 1-2% volt, mára megkétszereződött. A jelenlegi piaci részesedés kb 3%. Németországban ez az arány közel 18%, de Baden-Württembergben meghaladja a 30%-ot is, míg az USA-ban, Kanadában, és a Skandináv térségben eléri a 25%-ot.

Hazánkban is egyre trendibb a modern faház építés – évről-évre kimutathatóan emelkedik az új építésű családi házak között a gerenda, borona és rönk alapanyag.

A fa a világ legfenntarthatóbb és egyben legrégebbi építőanyaga, rugalmasan használható és különleges beltéri komfortot biztosít. A környezeti előnyei jól ismertek, dokumentáltak. Emellett a faházak rendkívül tartósak és kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

A fa alapú anyagok felhasználása az építőiparban megalapozott és jövőálló, biztos befektetés. A legkorszerűbb feldolgozási és gyártási technológiáknak köszönhetően a modern faházak semmiben sem maradnak el a hagyományos kőépületektől – sem értékmegőrzésük, sem költségük tekintetében. Vagyis hosszú távon is forgalomképesek és az egyre erősebb környezetvédelmi törekvéseknek köszönhetően kifejezetten ajánlott befektetések.

A faházak tartóssága

A fából készült házak akár hosszabb ideig is eltarthatnak, mint a hagyományos technológiával épített kő, tégla vagy betonházak. A ma emelt faházak élettartama legalább 100 év, de valószínűleg ennél jóval hosszabb is lehet. Ez jelentős részben az egyes szerkezeti elemek magas fokú kezelésének, precíziós CNC megmunkálásának és a pontos építési tervnek köszönhető. Egy HeimHouse gerendaház összes fából készült eleme, a falak, a burkolatok mind számítógép vezérlés mellett készülnek az erdélyi gyárban. Az előre gyártott elemek rövidebb építési időt biztosítanak, emellett kevesebb nedvesség jut be a szerelés során a faanyagok közé is. Talajcsavarra telepített faházaink nem érzékenyek a nedvességre és nem hajlamosak a penészesedésre, mint a hagyományos téglaházak. Ezek  természetesen mind hatást gyakorolnak a tartósságra és a hosszú távú értékmegőrzésre is.

A jó minőségű épületgépészet természetesen növeli az ingatlan vonzerejét, hosszabb hasznos élettartamot tesz lehetővé, és növeli annak értékét. Ezért kulcsra kész kivitelezés estén a HeimHouse gerendaházakba kizárólag a legmagasabb minőségi követelményeknek eleget tevő gépészeti berendezéseket építjük be.

A tényleges hasznos élettartam erősen függ a lakók felhasználói magatartásától, életviteli szokásaitól. Egy megfelelően karbantartott gerendaház javítására vagy korszerűsítésére nyugodtan ikalkullhatunk 50 évet, ha csak nem szeretnénk a legújabb energetikai szabványokhoz igazítani ingatlanunkat.

Tanácsok ajánlat kéréséhez

Egy gerendaház építése sokszor évtizedes álmokat valósít meg. Nagy kihívás ennek megfelelni, és mielőtt belevágnál, nem árt alaposan tájékozódnod a lehetőségekről, a várható költségekről, az anyagokról, a kivitelezés különböző szempontjairól.

Minél többet tudsz, minél pontosabbak a kérdéseid, annál gyorsabban találod meg a megfelelő építtetőt és a számodra ideális megoldást.

Fa, tégla, vagy beton? Avagy a faházak (gazdasági ) értéke

A fa a világ legfenntarthatóbb és egyben legrégebbi építőanyaga, rugalmasan használható és különleges beltéri komfortot biztosít. A környezeti előnyei jól ismertek, dokumentáltak. Emellett a faházak rendkívül tartósak és kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Az ideális helyszín megtalálása

A HeimHouse gerendaházak építése minden esetben a megfelelő ingatlan kiválasztásával kezdődik. Az építési terület megtalálása a legnehezebb feladat, ez akár néhány hónaptól néhány évig is eltarthat!

No more posts to show

Kérj árajánlatot!