napenergia

Energiatárolással kombinált napelemes rendszer tervezése

megosztom:

innovatív megoldások a heimhousenál

A hibrid vagy Off Grid energiarendszerhez szükséges berendezések kiválasztása vagy megvásárlása előtt a telepítőnek kiválóan kell ismernie az energiatároló rendszer méretezésének alapjait. A folyamat legfontosabb része a terhelési profil, vagy terhelési táblázat készítése, hogy megbecsülhessük a naponta előállítandó és tárolni kívánt energia mennyiségét. 

39068wide

Az általános lépések a következők:

Becsüld meg a terheléseket – mennyi energia szükséges naponta kWh-ban. A hálózaton kívüli villamosenergia-rendszerek esetében terhelési táblázatot kell kidolgozni a nyári és a téli követelményekhez egyaránt. Az akkumulátor és az inverter / töltő kiválasztásakor figyelembe kell venni a maximális igényt vagy a csúcsigényt is.

Határozd meg az akkumulátor méretét Ah vagy Wh értékben. Figyelembe kell venned az akkumulátor típusát és kémiai tulajdonságait, a maximális kisütési mélységet (DoD), az oda-vissza út (töltés) hatékonyságát és a maximális töltési sebességet.

Határozd meg, hogy hány napelemre van szükség az akkumulátor feltöltéséhez és a terhelések ellátásához, figyelembe véve a helyi körülményeket, például – az egész év átlagos besugárzása, az árnyékolás, a panel tájolása és a hőmérsékletet csökkentő tényezők.

A fenti lépések elvégzése után kiválaszthatod a rendszernek megfelelő invertert / töltőt, szolár invertert és napelemes töltésvezérlőket.

Hibrid / off-grid inverter, mire figyeljünk?

Az alábbiakat mindenképpen figyelembe kell venni a megfelelő inverter kiválasztásához:

Inverter teljesítmény – folyamatos és túlfeszültség (kW)

Inverter töltési besorolása (A)

Solar PV tömb mérete (kW)

Átmenő teljesítmény (A)

Akkumulátor-kompatibilitás – A rendszer feszültsége és az akkumulátor típusa

Konfiguráció – váltakozó áramú vagy egyenáramú csatolt

Szoftver- és energiagazdálkodás

A modern hibrid / hálózaton kívüli inverterek két fő típusa létezik, amelyek különféle méretekben állnak rendelkezésre, különböző folyamatos és csúcsteljesítményekkel, kW-ban vagy kVA-ban mérve.

A nagy teljesítményű transzformátorokkal ellátott, hálózatról nem elérhető akkumulátor-inverterek / töltők drágábbak, de nagyon magas teljesítményt nyújtanak, és képesek kezelni a nagy induktív terheléseket is.

A hibrid all-in-one inverter rendszerek és a váltakozó áramú akkumulátoros rendszerek transzformátor nélküli invertereket használnak „kapcsoló tranzisztorokkal”. Ezeknek az invertereknek alacsonyabb a feszültségük és a csúcsteljesítményük, de költséghatékonyabbak.

Fenntartható építészet

Hogyan építsünk fenntarthatóan és érjük el a szén-dioxid csökkentési célokat, miközben a növekvő népesség lakhatási és infrastrukturális igényeit is figyelembe vesszük?

Okos, tartós és gazdaságos – TITAN ESS

A TITAN ESS rendszerben nemcsak a rendkívül tartós LTO cella-modulokat találod meg, hanem az intelligens töltéskiegyenlítőt, az invertert és az energiagazdálkodásért felelős szoftvert is, hogy az egész rendszer zökkenőmentesen működhessen. Igényeidnek megfelelően a TITAN ESS később bővíthető is és nagyon magas élettartamot biztosít.

No more posts to show

Kérj árajánlatot!