Egy HeimHouse gerendaház birtoklásának előnyei

előnyök

solargeneral

SZIGETELÉS

Energiahatékony

A gerendaház megfelelően szigetelt falszerkezete télen-nyáron kellemes körzetet biztosít. Forró napokon egy esti szelőztetéssel a falak hamar leadják a hőt, télen pedig pillanatok alatt átmelegednek. Vagyis nem kell amiatt aggódnod, hogy az időjárástól függően túl meleg, vagy éppen túl hideg lesz a lakótér. Nem lesz szükséged légkondicionálóra és komoly központ fűtési rendszerre sem. Ugyanakkor tudnod kell, hogy egy 10 cm-es kőzetgyapot ezt nem képes biztosítani. Ha vastagabb gerendát kérsz a standard csomaghoz képest, akkor a falak szigetelését ugyan némileg csökkentheted, de a tökéletes szigeteléshez ebben az esetben is érdemes legalább 20 cm vastag ásványgyapot szigetelést kérned. Az HeimHouse gerendaházak szigetelését emellett a hőszigetelésre vonatkozó kötelező előírások is befolyásolhatják. Egy nyaralót kérhetsz kevesebb szigeteléssel, de egy állandó otthonnak épülő lakóházhoz szükség lesz a magasabb szigetelési értékekre. Mivel a megnövelt szigeteléssel és falvastagsággal jóval alacsonyabb energiafogyasztást érhetsz el, így a kezdeti többletköltségeid néhány év alatt megtérülnek, energiaszámláid pedig minimálisak lesznek.

FENNTARTHATÓSÁG

Környezetbarát

A HeimHouse gerendaházak alapanyaga kivétel nélkül fenntartható erdélyi erdőkből származik. Azaz minden egyes kivágott fa helyett elültetnek egy újat. Így az erdő sosem merül ki, a természet pedig nem kerül veszélybe. A gerendaházak ezzel hozzájárulnak az erdő fenntartásához és megújulásához, miközben életciklusuk végén tökéletesen lebomlanak és nem szennyezik a talajt, a vizeket, a levegőt, azaz a környezetünket.

A gerendaházadba épített anyagok kivétel nélkül környezetbarátak. Az alapanyagként használt lucfenyő megújuló erdőkből származik, a kivágott fa helyére mindig újat telepítenek.Egy faház az építése során emellett sokkal kevesebb energiát igényel, mint egy téglaépület. A fa kitermeléséhez is jelentősen ( akár 50-70%-al) kevesebb  energiára van szükség, mint amennyi más építési anyagok előállításához szükséges. Mivel az összes globális CO2-kibocsátás körülbelül tíz százaléka a betongyártásnak köszönhető, egy faház építésével az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökken. ( A statisztikák szerint minden tonna beton előállításakor egy tonna CO2 kerül a levegőbe). Ha gerendaházat építesz, a szén-dioxid-kibocsátásodat is minimalizálhatod.

Stunning autumn nature with misty landscape,Holbav village,Carpathians,Transylvania,Romania,Europe
02_TORNAC_kozeli_web-1024x576

HARMÓNIA

Modern és természetes

A HeimHouse gerendaházak az összes modern kényelmi szolgáltatást biztosítják számodra, miközben tökéletes harmóniát sugárzó természetes környezetben élsz.

A HeimHouse gerendaházak az egyszerű élet benyomását keltik és az év minden napján lélegzetelállító élményt nyújtanak azoknak, akik benne laknak. Más szavakkal, az HeimHouse gerendaházak biztosítják a hagyományos és modern életmód összes fontosabb kényelmi funkcióját, miközben minimalizálják az építkezés és az új épület ökológiai lábnyomát.

IHOUSE GERENDAHÁZAK

Csendes, biztonságos és kényelmes

A megfelelően szigetelt HeimHouse gerendaházak falai erősek és tartósak. Ez páratlan biztonságot és nyugalmat ad, olyasmit, amit a városban sosem kapnál meg. 

Forest pine and spruce trees. Log trunks pile,  the logging timber wood industry. Wide banner or panorama wooden trunks.

HÁZ A TERMÉSZETBEN

A tájba simul

A gerendaházak esztétikai fölénye egyértelmű azok számára, akik szeretik látni és tapintani a fát. Az HeimHouse gerendaházak a természetet szem előtt tartva épülnek; a fából készült, többrétegű nyílászáróknak köszönhetően a különböző napszakokban gyönyörű fényekkel kápráztatják el a benne élőket, miközben a természetes élőhely megőrzésére is hangsúlyt fektetnek. Mivel ez a szerves építőanyag a természetből származik, a gerendaházak beolvadnak a domborzatba,  nem kényszerítik rá magukat a tájra, együtt élnek és a környezettel.

PRÉMIUM MINŐSÉG

A kiváló alapanyagok titka

Egy HeimHouse gerendaház sokkal gyorsabban felépül, mint egy téglaház, így az építési költségeid is kevesebbek lesznek.

A legjobb minőségű lucfenyőből építjük a házainkat. Ezek a fák a Havasokban nőnek, ahol a tél akár 6 hónapig is tart és ilyenkor nem ritkák a mínusz 30 fokok sem. A hideg tél miatt a fa gyantatartalma magas lesz – ezt évtizedek múlva is érezni és látni fogod, amikor a házad időnként gyantát könnyezik és megtölti a levegőt a semmivel össze nem téveszthető “karácsonyfa” illattal. Amikor birtokba veszed a saját HeimHouse gerendaházadat, érezni fogod ezeknek a hatalmas fáknak az élettörténetét is.  Otthonoddá válnak a Havasok, az erdélyi természet, miközben megismerkedsz az ott élő emberek csodálatosan gazdag kultúrájával és érzelemvilágával. Mi már régóta rajongói vagyunk az erdélyi embereknek és biztosak vagyunk benne, hogy ezzel Te is így leszel, ha egyszer egy igazi HeimHouse gerendaházba költözöl.

Background made of wooden cubes
Stump of Tree Felled - Section of The Trunk Wood texture background

EGYEDI KISUGÁRZÁS

Egyediség

A természet szenvedélyes szeretete adja a HeimHouse gerendaházak semmivel össze nem téveszthető egyedi kisugárzását. Ismerkedj meg velünk, a legnépszerűbb típusházainkkal, valamint azokkal a skandináv hagyományokat is ötvöző megoldásokkal, amelyek annyira különlegessé teszik HeimHouse gerendaházainkat.

stabilitás

biztonság

A HeimHouse által képviselt és forgalmazott borona és gerendaházak főbb szerkezeti elemeit, nyílászáróit a legmodernebb CNC eszközök segítségével a közel 30 éves múltra visszatekintő Korondi Árcsó vállalattal gyártatjuk. Az alapozáshoz speciális, kifejezetten erre a célra fejlesztett Krinner talajcsavarokat használunk, amelyek akár a földrengésnek, helyi árvizeknek is ellenállnak. A szállítást követően az épületet szerkezetkészre szereljük Ezt követően pedig akár a teljes kulcsra kész állapotig mindent saját szakembereinkkel készítünk el, legyen szó saját csatornarendszer kiépítéséről biológiai szennyvíztisztítóval, hybrid, vagy hálózattól független napelemes rendszerről vagy éppen nagyteljesítményű energiatároló telepítéséről.

szolgaltatasok
HDR panorama view from the Apuseni Moountains

egészség

egészséges levegő

A gerendaházak egyik fő előnye, hogy nincs szükség drága szellőztető vagy légkondicionáló rendszer telepítésére. A faház „lélegzik”, vagyis a szellőzés a falakat alkotó faanyagon keresztül természetes módon történik. Soha nem lesz túl száraz, vagy fülledt a levegő, ami a téglaházakban, különösen télen gyakran fordul elő. A faház különleges atmoszférájában akkor sem lesz túlzottan nedves a levegő, ha kint éppen szakad az eső. Az élő fa szabályozza a gerendaház páratartalmát. Ha túl magas a a páratartalom, a fa elnyeli felesleget, amikor pedig a levegő túl száraz lesz, a nedvesség visszatér a fa anyagán keresztül.

az otthon melege

életérzés

Amikor birtokba veszed saját HeimHouse gerendaházadat, érezni fogod az otthonod melegét, szépségét és tartósságát biztosító fák élettörténetét. Megtapasztalod a Havasok, Tündérország, a székely emberek természetes világát. Ismerkedj meg a legnépszerűbb típusházainkkal, valamint azokkal a Tündérország hagyományait is ötvöző megoldásokkal, amelyek annyira különlegessé teszik a HeimHouse gerendaházakat.

02_TORNAC_kozeli_web-1024x576

Fenntartható építészet

Hogyan építsünk fenntarthatóan és érjük el a szén-dioxid csökkentési célokat, miközben a növekvő népesség lakhatási és infrastrukturális igényeit is figyelembe...

olvass tovább

Kérj árajánlatot!