heimhouse blog

Legutóbbi bejegyzések

házépítés

Fenntartható építészet

Hogyan építsünk fenntarthatóan és érjük el a szén-dioxid csökkentési célokat, miközben a növekvő népesség lakhatási és infrastrukturális igényeit is figyelembe vesszük?

Olvass tovább »
energia - napelem

Okos, tartós és gazdaságos – TITAN ESS

A TITAN ESS rendszerben nemcsak a rendkívül tartós LTO cella-modulokat találod meg, hanem az intelligens töltéskiegyenlítőt, az invertert és az energiagazdálkodásért felelős szoftvert is, hogy az egész rendszer zökkenőmentesen működhessen. Igényeidnek megfelelően a TITAN ESS később bővíthető is és nagyon magas élettartamot biztosít.

Olvass tovább »
energia - napelem

Blackout napjainkban

A villamos hálózati rendszerek mind gyakoribb túlterheltsége, illetve a növekvő energiaárak mellett kialakult kínálati hiány időleges hálózati kimaradásokhoz is vezethet, amelynek a kezelésére az osztrákok és a németek a katasztrófavédelemmel együttműködésben már külön kampányokat is készítettek 2022 végén, erősen sokkolva ezzel a lakosságot.

Olvass tovább »
házépítés

Az erdőirtás vádja

Sokan „ökológiai veszélyt” látnak az energia-, bútor-, papír-, bútor- és építőipari fafelhasználásban. Mások az erdők pusztulására figyelmeztetnek, és azt mondják, hogy rendkívül problémás az építőiparban kulcsszerepet játszó tűlevelűek – különösen a lucfenyő – helyzete, mert a fakivágás 15%-kal haladja meg a természetes újranövekedés mértékét.

Olvass tovább »
házépítés

Egy gerendaház életciklusai

Minden a fával kezdődik, egy olyan nyersanyaggal, amelyet az erdők állítanak elő. A fa az egyetlen megújuló erőforrás, amely megköti és tárolja a klímára káros szén-dioxidot.

Olvass tovább »
energia - napelem

Az energiatárolók összehasonlítása – Milyen tényezők fontosak vásárláskor?

Az akkumulátorok kémia, hatékonyság és kompatibilitás terén drámaian sokat fejlődtek az elmúlt években. Amennyiben ilyen rendszer vásárlása előtt állsz, érdemes tudnod, hogy mely jellemzők és specifikációk a legfontosabbak, amelyek a leginkább hozzájárulhatnak HeimHouse gerendaházad megújuló energia-rendszerének folyamatos és megbízható működéséhez.

Olvass tovább »

Épített környezet és környezetvédelem

A fa, amelyet fenntartható, telepített erdőkből termelünk, mint megújuló és lebomló építőanyag a fentiek miatt ismét előtérbe kerül, emellett a házak alapozásához használt vasbeton helyett is szükség van a környezetterhelést minimalizáló technológiai megoldásokra.

Olvass tovább »

Mitől öko a heimhouse offgrid ház?

Off Grid öko-házakat részben, vagy egészében újrahasznosítható, vagy már újrahasznosított anyagok, intelligens technológiák és megújuló energiaforrások felhasználásával építjük, amelyek csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, az energiaigényt és az ökológiai lábnyomunkat. Egy Off Grid házban a környezetvédelem, a kényelem és a technológia kéz a kézben járnak egymással.

Olvass tovább »
No more posts to show

Kérj árajánlatot!