heimhouse

A megújuló energiák tárolása

megosztom:

A megújuló energiaforrásoknak, ezen belül elsősorban a nap, szél és vízerőműveknek a széndioxid kibocsátás globális csökkentése érdekben az energiamixben egyre nagyobb, mi több meghatározó lesz az elkövetkező években és évtizedekben. A villamos energiafelhasználás növekedésével azonban a megújulók a szezonális teljesítmény ingadozások miatt eltárolt energia nélkül a téli, vagy borús időszakokban komoly ellátási problémákat okozhatnak. Ennek lehettünk tanúi a COVID kirobbanását követően pl. Svédországban, ahol “porszívó lázadás” néven híresült el a megújulók magas aránya miatt bevezetett energiafogyasztási korlátozás kiváltotta lakossági reakció, vagy Texasban, ahol 2021-ben a sok évtizede nem látott ítéletidő miatt gyakorlatilag áram nélkül maradtak a lakosok milliói, illetve kizárólag azok számára volt elérhető az elektromosság, akik rendelkeztek otthoni energiatárolóval.

pexels-tom-fisk-9893729

Tárolás

A városok ingatlanárainak emelkedése, a természetes környezethez történő visszatérés az egyéni függetlenedés vágya és az egyre erősödő zöldmozgalmak olyan szükségleteket generáltak, amelyre a piaci szereplők, legalábbis térségünkben és a környező országokban egyelőre nem reagáltak megfelelő mértékben és  minőségben.

A globális felmelegedés új kihívások elé állítja a kormányokat és az emberek millióit. Néhány éve még senki sem tudta volna elképzelni, hogy a fosszilis üzemanyag 2030-ra eltűnik a gépjárműiparból, ahogy ma még azt is kevesen gondolják, hogy a villamosenergiához történő hozzáférést sem feltétlenül kell hatalmas állami szolgáltatókra, vagy multinacionális cégekre bízni. A jövőben ennek megoldásában nagy szerepet kaphatnak a korszerű energiatároló rendszerek, különösen a lítium alapú, nagy energiasűrűségű akkumulátorbankok.

Ezek egy megfelelő hybrid üzemű inverterrel kombinálva ma már lehetővé teszik azt is, hogy a napelemek segítségével megtermelt plusz energiát egy saját akkumulátorban tároljuk el és egyéni igényeink, felhasználói szokásaink mentén az esti időszakban onnan vételezzük ki.

2030-ra várhatóan az EU-ban az energiafogyasztás körülbelül 55% -át megújuló energiaforrásokból fogják előállítani (a jelenlegi 29% -hoz képest). 2050-re ez a szám pedig várhatóan eléri a 80%-ot. A különböző akkumulátor-tároló technológiák szerepe és jelentősége ezért jelentősen növekedni fog.

A környezetvédelem egyre fontosabb szerepet tölt be a globális felmelegedés elleni küzdelemben, ezért egyre nagyobb nyomás nehezedik a kormányokra, hogy a megújuló energiákat a tárolási és továbbítási veszteségek minimalizálásával helyezik előtérbe.

energia 7/24

A korszerű energiatároló technológiák bevezetése az elosztott fotovoltaikus energiatermelő rendszerekbe nem csak a rendszerek energiaingadozásainak kiváltását biztosítják, hanem a hálózati kapcsolat megbízhatóságának és stabilitásának javításával hozzájárulhatnak az energiahálózatot érő fogyasztási csúcsok közötti egyensúly problémájának megoldásához, a hálózati terhelés stabilitásának fenntartásához.

A fotovoltaikus (PV) panelekkel kombinált Energy Storage System-ekben (ESS) tárolt energia biztosíthatja a folyamatos zöldenergiával történő ellátásodat, valamint a megtermelt energiatöbblet szezonális csúcsokhoz kapcsolódó visszatáplálását, amivel jelentős megtakarításaid is lehetnek.

A klímahelyzet és a pandémia által kiváltott válság felerősítette az önellátásra való társadalmi igényt, ami az ESS-k lakossági telepítéséhez szükséges gazdasági ösztönzők fokozott térnyerésével is együtt jár.

A napenergia gyorsan megváltoztatja a világ perspektíváját az energiával és a környezettel kapcsolatban. A HeimHouse gerendaházak napelemekkel kombinált energiatárolási megoldásai innovatív termékek széles választékát kínálja, hogy megújuló és mindig rendelkezésre álló energiát nyújthassunk számodra. Integrált napelemes rendszereink széles körben alkalmazhatóak a karbonsemleges életre vágyók önellátó otthonainak és gazdaságainak a villamosenergia ellátására. Egy HeimHouse gerendaházban a nap 24 órájában napenergiát biztosíthatsz otthonodnak, vállalkozásodnak. Igen. Még éjszaka is!

Fa, tégla, vagy beton? Avagy a faházak (gazdasági ) értéke

A fa a világ legfenntarthatóbb és egyben legrégebbi építőanyaga, rugalmasan használható és különleges beltéri komfortot biztosít. A környezeti előnyei jól ismertek, dokumentáltak. Emellett a faházak rendkívül tartósak és kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Blackout napjainkban

A villamos hálózati rendszerek mind gyakoribb túlterheltsége, illetve a növekvő energiaárak mellett kialakult kínálati hiány időleges hálózati kimaradásokhoz is vezethet, amelynek a kezelésére az osztrákok és a németek a katasztrófavédelemmel együttműködésben már külön kampányokat is készítettek 2022 végén, erősen sokkolva ezzel a lakosságot.

A BIOLÓGIAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ

A szennyvíztisztító használatával független maradhatsz a folyamatosan növekvő csatornaszolgáltatási költségektől, sőt, részben a közüzemi víz díjának növekedésétől is. A víz újrahasznosításával jelentősen csökkenthető a felesleges pazarlást, és a környezeti terhelés is.

No more posts to show

Kérj árajánlatot!