heimhouse

A HeimHouse gerendaházak energiafelhasználása, szennyvíz és hulladékgazdálkodása

megosztom:

A jó szigetelés és a megfelelő orientáció ugyan csökkenti az épület hőenergia-igényét, de egyéb feladatok is hárulnak ránk az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

A HeimHouse nagy hangsúlyt fektet a vízfelhasználásra és kezelésre. Olyan víztakarékossági eszközöket használunk, amelyek a komfortérzetünket nem befolyásolják, de jelentősen hozzájárulnak a vízfogyasztásunk csökkentéséhez. A szürkevíz újrafelhasználása, sőt a szennyvíz kezelése és a keletkező fölösiszap felhasználása is megoldható egy heimHouse gerendaházban, így akár a csatornahasználati díjat sem kell a jövőben fizetned.

A hulladékgazdálkodási szempontok is részei egy HeimHouse gerendaház energiahatékonyságának. Természetesen a keletkező hulladék lehető legnagyobb mértékű csökkentésére kell törekednie mindannyiunknak, majd ezt követően meg kell oldanunk a helyszíni újrahasznosítást, a komposztálást is. A hulladékot az építkezés során is figyelembe vesszük. Az építkezés csomagolóanyagai újrahasznosíthatóak, ezek elszállításáról minden esetben gondoskodunk.

3d-house-with-solar-pannels

Élhetőség, alkalmazkodóképesség, természetesség

A napfény erőssége, iránya egy adott év és napszakban, vagy az uralkodó szél is hatással lehet HeimHouse gerendaházad energiahatékonyságára. Ezeket a tervezés során érdemes szintén figyelembe venned.

Az élhetőség is kulcsfontosságú a fenntartható HeimHouse otthonod tervezése szempontjából. A főbb lakóterek, például a nappali és az étkező ablakai ezért kihasználják a déli tájolást, míg a a kevésbé üvegezett északi oldalon olyan helyiségeket érdemes elhelyezni, ahol a nappali fény kevésbé fontos, például a fürdőszobát, wc-t, tárolóhelyet, hálószobákat.

Ahhoz, hogy megfelelj új építésű otthonod energetikai követelményeinek, kézenfekvő, hogy napelemekkel biztosítsd a megújuló energia használatára vonatkozó 25%-os arányt.

A passzív napelemes rendszer alapvető követelményei

A passzív energiaforrások megértéséhez és felhasználásához nem kell elkötelezned magad semmilyen szabvány mellett. A legtöbb ember hallott már az aktív napenergia-termelésről, de csak kevesen értik a passzív napelemes tervezés lényegét és szükségességét, amely lehetővé teszi számunkra, hogy közvetlenül hasznosítsuk a nap melegét és fényét, hogy csökkentsük otthonaink energiaigényét.

A HeimHouse gerendaházak passzív napelemes tervezésének egyik legfontosabb eleme ezért a tökéletes épületorientáció.

Hadd magyarázzuk el, hogy ez mit jelent a gyakorlatban…

Az új épületeket, ahol csak lehetséges, úgy kell orientálni, hogy dél felé nézzenek (természetesen az északi féltekén). Az ablakokat főleg az épület délkelet, dél és délnyugati oldalán kell elhelyezni, hogy maximalizáljuk a napsugárzást. A szezonális árnyékolást is figyelembe kell venni, hogy megakadályozzuk a nyári túlmelegedést. Ezt könnyen elérhetjük, ha egy kicsit meghosszabbítjuk a tetőkinyúlást, vagy árnyékolókat helyezünk fel, amelyek anélkül csökkentik a napsugárzás melegét, hogy a természetes fény szintjét jelentősen megzavarnák.

Egy HeimHouse gerendaház viszonya a környezetéhez

Azoknak, akik etikus és környezetbarát otthont terveznek, nem csak az egyes épületek energiafelhasználására kell gondolniuk. Egyetlen épület sem létezik légüres térben, ezért figyelembe kell vennünk, hogy a leendő ház hogyan illeszkedik a környezethez. Egyszerűen hangzik. De nem az… Ez magában foglalhat olyan funkciókat is, mint a komposztáló, a magaságyás leendő területének a kiválasztása, a kerékpártároló, a műhely, a garázs, az otthoni iroda kialakítása. A HeimHouse gerendaház a belső és külső határok elmosásával, lehetővé teszi olyan multifunkcionális terek kialakítását, mint a veranda és a télikert, amelyek közösségi térként, irodaként, könyvtárként is tökéletesen működőképesek.

Ha új házadat a környezettudatosság jegyében szeretnéd megépíteni, akkor jó helyen jársz.

Tedd meg az első lépést azzal, hogy még ma felveszed velünk a kapcsolatot!

Egy gerendaház életciklusai

Minden a fával kezdődik, egy olyan nyersanyaggal, amelyet az erdők állítanak elő. A fa az egyetlen megújuló erőforrás, amely megköti és tárolja a klímára káros szén-dioxidot.

Energiatárolás, energiabiztonság

Az elektromos energia hatékony tárolása a nyilvánvaló ellátás-biztonsági okok mellett környezetvédelmi szempontból is egyre fontosabb globális cél.

Hagyományos életvitel, ultramodern technológiával

A megújuló energia tárolásának technológiai fejlődése lehetővé teszi, hogy aki csökkenteni szeretné a nagy energetikai hálózatoktól való függőségét, az akár ma váltson. Ennek a lehetőségnek a megalapozásában jelenleg egyértelműen a lítium alapú akkumulátoraié a főszerep.

Gerendaházak finanszírozása

Egy gerendaház finanszírozása nem sokban különbözik egy hagyományos építőanyagokból készült házétól. Néhány banknak azonban fenntartásai lehetnek a fa építési móddal kapcsolatban.

No more posts to show

Kérj árajánlatot!