heimhouse

A HeimHouse gerendaházak energiafelhasználása, szennyvíz és hulladékgazdálkodása

megosztom:

A jó szigetelés és a megfelelő orientáció ugyan csökkenti az épület hőenergia-igényét, de egyéb feladatok is hárulnak ránk az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

A HeimHouse nagy hangsúlyt fektet a vízfelhasználásra és kezelésre. Olyan víztakarékossági eszközöket használunk, amelyek a komfortérzetünket nem befolyásolják, de jelentősen hozzájárulnak a vízfogyasztásunk csökkentéséhez. A szürkevíz újrafelhasználása, sőt a szennyvíz kezelése és a keletkező fölösiszap felhasználása is megoldható egy heimHouse gerendaházban, így akár a csatornahasználati díjat sem kell a jövőben fizetned.

A hulladékgazdálkodási szempontok is részei egy HeimHouse gerendaház energiahatékonyságának. Természetesen a keletkező hulladék lehető legnagyobb mértékű csökkentésére kell törekednie mindannyiunknak, majd ezt követően meg kell oldanunk a helyszíni újrahasznosítást, a komposztálást is. A hulladékot az építkezés során is figyelembe vesszük. Az építkezés csomagolóanyagai újrahasznosíthatóak, ezek elszállításáról minden esetben gondoskodunk.

3d-house-with-solar-pannels

Élhetőség, alkalmazkodóképesség, természetesség

A napfény erőssége, iránya egy adott év és napszakban, vagy az uralkodó szél is hatással lehet HeimHouse gerendaházad energiahatékonyságára. Ezeket a tervezés során érdemes szintén figyelembe venned.

Az élhetőség is kulcsfontosságú a fenntartható HeimHouse otthonod tervezése szempontjából. A főbb lakóterek, például a nappali és az étkező ablakai ezért kihasználják a déli tájolást, míg a a kevésbé üvegezett északi oldalon olyan helyiségeket érdemes elhelyezni, ahol a nappali fény kevésbé fontos, például a fürdőszobát, wc-t, tárolóhelyet, hálószobákat.

Ahhoz, hogy megfelelj új építésű otthonod energetikai követelményeinek, kézenfekvő, hogy napelemekkel biztosítsd a megújuló energia használatára vonatkozó 25%-os arányt.

A passzív napelemes rendszer alapvető követelményei

A passzív energiaforrások megértéséhez és felhasználásához nem kell elkötelezned magad semmilyen szabvány mellett. A legtöbb ember hallott már az aktív napenergia-termelésről, de csak kevesen értik a passzív napelemes tervezés lényegét és szükségességét, amely lehetővé teszi számunkra, hogy közvetlenül hasznosítsuk a nap melegét és fényét, hogy csökkentsük otthonaink energiaigényét.

A HeimHouse gerendaházak passzív napelemes tervezésének egyik legfontosabb eleme ezért a tökéletes épületorientáció.

Hadd magyarázzuk el, hogy ez mit jelent a gyakorlatban…

Az új épületeket, ahol csak lehetséges, úgy kell orientálni, hogy dél felé nézzenek (természetesen az északi féltekén). Az ablakokat főleg az épület délkelet, dél és délnyugati oldalán kell elhelyezni, hogy maximalizáljuk a napsugárzást. A szezonális árnyékolást is figyelembe kell venni, hogy megakadályozzuk a nyári túlmelegedést. Ezt könnyen elérhetjük, ha egy kicsit meghosszabbítjuk a tetőkinyúlást, vagy árnyékolókat helyezünk fel, amelyek anélkül csökkentik a napsugárzás melegét, hogy a természetes fény szintjét jelentősen megzavarnák.

Egy HeimHouse gerendaház viszonya a környezetéhez

Azoknak, akik etikus és környezetbarát otthont terveznek, nem csak az egyes épületek energiafelhasználására kell gondolniuk. Egyetlen épület sem létezik légüres térben, ezért figyelembe kell vennünk, hogy a leendő ház hogyan illeszkedik a környezethez. Egyszerűen hangzik. De nem az… Ez magában foglalhat olyan funkciókat is, mint a komposztáló, a magaságyás leendő területének a kiválasztása, a kerékpártároló, a műhely, a garázs, az otthoni iroda kialakítása. A HeimHouse gerendaház a belső és külső határok elmosásával, lehetővé teszi olyan multifunkcionális terek kialakítását, mint a veranda és a télikert, amelyek közösségi térként, irodaként, könyvtárként is tökéletesen működőképesek.

Ha új házadat a környezettudatosság jegyében szeretnéd megépíteni, akkor jó helyen jársz.

Tedd meg az első lépést azzal, hogy még ma felveszed velünk a kapcsolatot!

Miért válasszam a HeimHouse gerendaházakat?

HeimHouse gerendaházainkat teljes egészében újrahasznosítható, intelligens technológiák és megújuló energiaforrások felhasználásával építjük, amelyek csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, az energiaigényt és az ökológiai lábnyomunkat. Egy HeimHouse gerendaházban a környezetvédelem, a kényelem és a technológia kéz a kézben járnak egymással.

Okos, tartós és gazdaságos – TITAN ESS

A TITAN ESS rendszerben nemcsak a rendkívül tartós LTO cella-modulokat találod meg, hanem az intelligens töltéskiegyenlítőt, az invertert és az energiagazdálkodásért felelős szoftvert is, hogy az egész rendszer zökkenőmentesen működhessen. Igényeidnek megfelelően a TITAN ESS később bővíthető is és nagyon magas élettartamot biztosít.

A BIOLÓGIAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ

A szennyvíztisztító használatával független maradhatsz a folyamatosan növekvő csatornaszolgáltatási költségektől, sőt, részben a közüzemi víz díjának növekedésétől is. A víz újrahasznosításával jelentősen csökkenthető a felesleges pazarlást, és a környezeti terhelés is.

No more posts to show

Kérj árajánlatot!