szennyvíztisztítás

A BIOLÓGIAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ

megosztom:

tanúsítvány

A beépítendő szennyvíztisztító CE tanúsítvánnyal, és 2014-ben CONSTRUMA-díjjal is rendelkezik, helyszíni engedélyeztetésük egyszerű.
Magyar termék – a termékek gyártása is Magyarországon történik.

A biológiai szennyvíztisztító innovációi közé tartozik az automatikus iszapvíztelenítés, ami egy korábbi, faluszintű telepítés kapcsán vált szükségszerűvé. Mivel a falu részére csak egy igen nagy űrtartalmú, messziről érkező szippantós autó állt rendelkezésre, ezért az iszapelvét egyszerű megoldására volt szükség. Ennek kapcsán és a korábbi működési tapasztalatok alapján fejlesztettük ki az automatikus iszapvíztelenítést.

ISZAPZSÁKOS TECHNOLÓGIA

Az új technológia lényege, hogy a berendezés működése során keletkező fölösleges eleveniszap az elősűrítést követően egy ún. iszapvíztelenítő-egységbe, röviden „iszapzsákba” kerül. Ez mechanikai szűrőként viselkedik, az elősűrített iszapos víz szilárd, pehelyszerű része, tehát maga az iszap fennakad a zsákban, a folyékony rész viszont visszafolyik a berendezésbe.

A berendezés karbantartása szempontjából ez azért előnyös, mert így már teljesen szükségtelenné válik a tartály évenkénti 2-3 szippantása, mely során régebben a fölösiszapot rengeteg tisztított vízzel együtt el kellett távolítani, ehhez pedig vagy szippantóskocsit kellett hívni, vagy egy szivattyúval el kellett távolítani a szükségtelenné vált iszapmennyiséget. Az iszapzsákban felgyülemlő szilárd anyagok sokkal kevesebb helyet foglalnak, a zsák ürítése pedig egyszerűen megoldható.

Mindössze le kell húzni az iszapzsákhoz vezető mamutszivattyúról a zsákot a csővel együtt, majd a zsákot a bilincs meglazításával lehet levenni a csőről. A zsák tartalma komposzthalomra, vagy a szemétbe üríthető. A zsákot – amennyiben műanyagból készült – a kiöblítést követően újra lehet használni, vissza kell helyezni a csőre a bilinccsel, majd a csövet rá kell húzni a mamutszivattyú kivezetésére. Ha pedig biológiailag lebomló zsákot (pl. jutazsák) használ, akkor az a felgyülemlett iszappal együtt komposztálható, vagy eldobható, helyére pedig egy új zsákot kell tenni.

A legalább 1-1,5 éven át megfelelő módon komposztált fölösiszapban már azok a kórokozók is elpusztultak, melyek a friss fölösiszapban még benne voltak, így a többi komposzttal együtt ez az anyag is felhasználható a kertben, akár a konyhakerti növények trágyázására is. A fölösiszapos kerti komposzt rengeteg tápanyagot tartalmaz, így a szennyvíztisztítás ezen mellékterméke veszélyes hulladék helyett értékes alapanyaggá válik.

Egy faházat meglátni és megszeretni egy pillanat műve, ami örökre nyomot hagy benned. Egy korai, svédországi emlék jut először eszembe, bő harmincöt évvel korábbról, amikor először jártam Svédországban szüleim barátainál és megcsodáltam a csupa fából készült kis lakóépületeket Göteborgban, aztán Lyrön vadregényes szigetén, amelynek hideg vízű öblében nagyokat fürödtünk a testvéremmel. Aztán a kilencvenes évek első felében eljutottam Erdélybe, ahol a Havasok évszázados faházai közt egy tisztáson Móricz Tündérországát lapozgattam. Sok év telt el azóta, időközben gyermekeink is lettek, akikkel közösen fogalmaztuk újra gyermekkorunk álmait. A mi Tündérországunk Erdély. Amiből egy részt elhoztunk Magyarországra. Neked, nektek.

Fenntartható építészet

Hogyan építsünk fenntarthatóan és érjük el a szén-dioxid csökkentési célokat, miközben a növekvő népesség lakhatási és infrastrukturális igényeit is figyelembe vesszük?

Okos, tartós és gazdaságos – TITAN ESS

A TITAN ESS rendszerben nemcsak a rendkívül tartós LTO cella-modulokat találod meg, hanem az intelligens töltéskiegyenlítőt, az invertert és az energiagazdálkodásért felelős szoftvert is, hogy az egész rendszer zökkenőmentesen működhessen. Igényeidnek megfelelően a TITAN ESS később bővíthető is és nagyon magas élettartamot biztosít.

No more posts to show

Kérj árajánlatot!